Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons: Nosēdināšana rezervē lika justies kā nedaudz nederīgam

© USA Today Sports/ SCANPIX

Latvijas vienīgais NHL hokejists Zemgus Girgensons iepriekšējās spēlēs atgriezies Bufalo “Sabres” sastāvā un Bufalo medijiem norāda, ka vairs nekad nevēlas piedzīvot situāciju, kad tiek atstāts ārpus spēles pieteikuma, lai gan atzina, ka tā bijusi vērtīga pieredze.

Zemgus Girgensons NHL bija izlaidis daudzas spēles, taču vienmēr tas bija traumu un savainojumu dēļ, līdz beidzot iepriekšējā nedēļā treneris Fils Hauslijs nolēma ilgu punktus neguvušo latviešu uzbrucēju atstāt ārpus sastāva. Ar piekto sezonu NHL aizvadošo Girgensonu tas notika pirmoreiz, un viņš neslēpa, ka sajūtas bijušas dīvainas.

“Esmu bijis rezervē, kad biju savainots, taču tās pavisam noteikti ir citas emocijas nekā tagad, kad nebija laba sajūta par notiekošo,” sacījis Girgensons pēc aizvadītās nakts spēles. “Nosēdināšana rezervē lika justies kā nedaudz nederīgam, jo vienmēr vēlos doties laukumā. Tā ir laba mācību stunda, kuru nekad nevēlos atkārtot.”

Girgensons “Sabres” sastāvā atgriezās nedēļas nogalē, parādot ļoti aktīvu sniegumu un palīdzot komandai tikt pie punkta par zaudējumu papildlaikā, bet vakardienas mačā jau tika paaugstināts uz “Sabres” līderu maiņu kopā ar Raienu O`Railiju un Kailu Okposo.

USA Today Sports/ SCANPIX

“Girgensons bija ļoti apņēmīgs, daudz pielietoja spēka spēli,” latviešu uzbrucēja sniegumu vērtēja treneris Hauslijs. “Viņš pieprasīja ripu, pieņēma pareizos lēmumus laukuma viduszonā un kopumā deva mūsu komandai daudz enerģijas. Viņam jāturpina darīt tieši tas pats, jo, kad Girgensons slido agresīvi un spēlē spēka spēli, viņš ir spēks, ar kuru jārēķinās. Man patīk, ka tagad viņš daudz agresīvāk dodas uz vārtu priekšu, tur pret viņu ir grūti spēlēt.”

Girgensons izteicās, ka pēc atstāšanas ārpus pieteikuma treneris tieši šīs lietas no viņa pieprasījis vairāk: “Viņš vēlējās, lai spēlēju asāk, vairāk pats metu pa vārtiem. Es pavisam noteikti izdaru pārāk maz metienu.” Girgensons arī norādīja,ka vēlas ar savu spēli atvieglot partneru dzīvi un vēlas viņu vietā darīt melno darbu laukumā: “Esmu darba puisis, kurš cenšas pārspēt pārējos ar savu ieguldīto darbu, cenšos savākt ripas un nogādāt tās pie partneriem.”

Lai arī abās pēdējās spēlēs Girgensons iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu plus divi un komanda ieguvusi trīs no četriem punktiem, viņa sezonas statistika joprojām ir pieticīga - 26 spēlēs gūti trīs punkti (1+2). Savukārt “Sabres” ar 22 punktiem joprojām ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē. Bufalo nākamā spēle būs parīt pret Filadelfiju.