Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" atkal pārtrauc sadarbību ar krievu hokejistu Žerdevu

© F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'' savā mājaslapā ziņo, ka ir pieņemts lēmums pārtraukt sadarbību ar 33 gadus veco Krievijas hokejistu Nikolaju Žerdevu.

Žerdevs šosezon laukumā devās 18 KHL regulārā čempionāta spēlēs, guva trīs vārtus, atdeva divas rezultatīvas piespēles, nopelnīja četras soda minūtes un lietderības koeficientu mīnus seši, vidēji laukumā pavadot 13:53 minūtes. Spēlējis Nikolajs nebija kopš 18. decembra.

Novembra otrajā pusē ''Dinamo'' vadība jau bija pieņēmusi lēmumu pārtraukt līgumu ar Žerdevu, jo sportists bija pārkāpis režīmu. Toreiz Žerdevs atvainojās kluba vadībai, un abas puses sadarbību nolēma turpināt.

Kijevā dzimušo Krievijas hokejistu 2003. gadā Nacionālās hokeja līgas draftā ar kopējo ceturto numuru izvēlējās Kolumbusas ''Blue Jackets''. Vairākas sezonas Žerdevs NHL demonstrēja rezultatīvu sniegumu, bet labākā bija 2007./2008. gada sezona Kolumbusas rindās - 82 spēlēs 26 vārti un 35 rezultatīvas piespēles.

Pēdējās sezonās Žerdevs bija pārstāvējis dažādas Krievijas komandas Kontinentālajā hokeja līgā. Jāpiemin, ka karjeras laikā Krievijas izlases sastāvā Žerdevs divas reizes ir kļuvis par pasaules čempionu. Tāpat Žerdevam ir arī U20 pasaules čempionāta zelts un U18 sudrabs.