Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

''Dinamo'' derbijā Rīga brīvdabas mačā uzņems Minsku

© F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šodien pulksten 13:00 pirmo reizi desmit gadus ilgajā vēsturē aizvadīs maču zem klajas debess, uzņemot Minskas "Dinamo", ar kuru 34 savstarpējos dueļos uzvaras dalītas uz pusēm.

Rīgas "Dinamo" hokejisti un treneri vēsturisko maču sagaidījuši ne pārāk labā noskaņojumā, jo piedzīvotas četras neveiksmes pēc kārtas. Pirms divām dienām ar 3:4 nācās atzīt Habarovskas "Amur" pārākumu, un pirmajās 15 minūtēs mājinieki rādīja pagalam bezzobainu spēli. Mača izskaņā izdevās samazināt deficītu, tomēr izlīdzinājuma panākšanai īstu momentu nebija.

Minskas "Dinamo" situācija ir identiska - četri zaudējumi pēc kārtas. Turklāt divos mačos Baltkrievijas klubam nav izdevies gūt vārtus, bet vēl divās cīņās iemests pa ripai. Ja regulārā čempionāta ievadā minskieši tika pieskaitīti izslēgšanas spēļu pretendentiem, tad šobrīd situācija mainījusies par 180 grādiem. Ja šodien neizdosies izcīnīt uzvaru pamatlaikā, Minskas "Dinamo" zaudēs teorētiskas izredzes kvalificēties Gagarina kausa izcīņai.

Pirms divām dienām baltkrievi savā laukumā ar 1:3 piekāpās Pekinas "Kunlun Red Star". Izšķirošas izrādījās otrās trešdaļas beigas, pretiniekiem gūstot divus vārtus ar 38 sekunžu intervālu. Atšķirībā no Rīgas "Dinamo" tika parādīts labs sniegums, tomēr pievīla realizācija - 48 metieni un tikai vieni vārti. Rīdzinieki izdarīja 19 metienus un guva trīs vārtus.

Ja jāizvēlas viena komanda, ar kuru Rīgas "Dinamo" desmit gadu laikā izveidojusies vissīkstākā sāncensība, tad daudzi dotu priekšroku tieši Minskas "Dinamo". Kaimiņvalsts pirmajos gados ar leģionāru kaudzēm centās konkurēt, taču allaž palika aiz muguras. Pēdējos gados minskiešiem klājies labāk, tomēr savstarpējos dueļos pašlaik ir neizšķirts - katrai komandai ir 17 uzvaras.

Rīgas "Dinamo" 15 reizes uzvarējis pamatlaikā, bet vienu reizi izdevies tikt pie panākuma gan pagarinājumā, gan bullīšos. Savukārt minskiešu kontā ir tikai 11 uzvaras pamatlaikā. Pēdējoreiz komandas spēkus samēroja 9. decembrī, un rīdzinieki viesos uzvarēja ar 3:1. Izšķirošos vārtus iemeta Miks Indrašis, kurš ar metienu tukšos vārtos dubultoja pārsvaru. Savukārt oktobra noslēgumā Minskas "Dinamo" no Rīgas aizveda divus punktus, uzvarot pagarinājuma 20. sekundē.

Āra laukumā maču vēros astoņi ar pusi tūkstoši līdzjutēju, un šodien pulksten 10:00 tirdzniecībā nonāks pēdējās 100 biļetes. Rīgas "Dinamo" līdzjutējiem piedāvās dažādas izklaides un zupu, tomēr galvenais šovs notiks laukumā. Skaidrs, ka labam hokejam nepieciešams labs ledus, un pēc šodien aizvadītā treniņa rīdzinieki par apstākļiem izteicās atzinīgi.

Ledus kvalitāte ir tikai viens no faktoriem, jo spēli var ietekmēt arī laika apstākļi. Treniņa laikā saule nespīdēja, un hokejisti cer, ka tā netraucēs arī šodien, citādi atspīdēšana no ledus varētu radīt problēmas. Tāpat kā aukstums, kas sagādās pārbaudījumus arī līdzjutējiem.

Tomēr pat tas nespēs iztraucēt hokeja piedzīvojumu.