Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas ''Dinamo'' vēsturiskā Ziemas klasikā izlaiž pārsvaru un turpina zaudēt

© Romāns Kokšarovs / F64

Kontinentālajā hokeja līgā piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas savā pirmajā Ziemas klasikā nenosargāja divu vārtu pārsvaru un savā laukumā ar 2:3 piekāpās Minskas "Dinamo", kas pārtrauca četru neveiksmju sēriju. Pa vārtiem mājiniekiem guva Brendons Makmilans un Rihards Bukarts. Spēli klātienē apmeklēja 8500 skatītāju.

Rīgas "Dinamo" vārtu drošība joprojām tika uzticēta Jānim Kalniņam, bet aizsargu pāros un uzbrucēju trijniekos izmaiņu netrūka. Ierindā atgriezās Georgijs Pujacs, Rihards Bukarts un Roberts Lipsbergs, kuri aizstāja Aleksandru Jerofejevu, Gunāru Skvorcovu un Edgaru Kuldu.

Atskaitot dažu minūšu posmus, kuros ripa biežāk bija mājinieku aizsardzības zonā, lielāko daļu pirmās trešdaļas spēli kontrolēja Rīgas "Dinamo". Pirmie vārti 13. minūtē gan tika gūti nevis pozicionālā spēlē, bet gan pretuzbrukumā. Minskieši pazaudēja ripu mājinieku zilās līnijas tuvumā, un pretuzbrukumu pēc Denija Kristo piespēles ar metienu tuvajā stūrī noslēdza Brendons Makmilans (1:0). Viņš bija rezultatīvs sesto spēli pēc kārtas, bet pēdējās astoņās cīņās kanādietim astoņi (6+2) punkti.

Līdzvērtīgā otrajā periodā Rīgas "Dinamo" 34. minūtē izdevās dubultot pārsvaru. Savu pirmo punktu jaunā kluba kreklā nopelnīja Bukarts, kurš izcīnīja ripu pie apmales, ielauzās uzbrukuma zonā un spēcīgi trāpīja tuvajā stūrī (2:0). Trešdaļas izskaņā gan valdīja minskieši. Vispirms viņi realizēja pirmo vairākumu spēlē, sakurot pamatīgu pirti vārtu priekšā - atlēkušo ripu tukšā stūrī iemeta Džastins Fonteins (1:2) -, bet 64 sekundes vēlāk Deniss Osipovs ar tālu metienu no kreisās malas ietrieca ripu zem pārliktņa (2:2).

Jau trešās trešdaļas pirmajā minūtē rīdzinieki tika pie sava pirmā vairākuma, drīzumā piecatā pret četriem varēja spēlēt vēl 45 sekundes, tomēr skaitlisko pārsvaru neizmantoja. Minskas "Dinamo" tikmēr pamazām atguva iniciatīvu un izveidoja vairākus bīstamus momentus. Spēles izskaņā Rīgas "Dinamo" maiņa ļoti ilgi atradās laukumā un pārgura, tādēļ pirms iemetiena savā zonā tika pieprasīts pārtraukums. Tas gan nelīdzēja, jo jau pēc 13 sekundēm minskieši izrāva uzvaru - 56. minūtē ripu vārtu priekšā precīzi pielaboja Džeks Skilī (3:2). Vēl pēdējā minūtē rīdzinieki noņēma vārtsargu, bet izglābties nespēja.

Mājas spēļu sēriju Rīgas "Dinamo" noslēgs pirmdien plkst. 19:30 pret Hantimansijskas "Yugra".