Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Balcers izpelnījies uzaicinājumu uz AHL Zvaigžņu spēli

© Sjbarracuda.com

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers piedalīsies Amerikas Hokeja līgas Zvaigžņu spēlē, aizstājot savainoto Endrjū Mandžiapani. Zvaigžņu spēle paredzēta 28. un 29. janvārī.

Savā debijas sezonā AHL 20 gadus vecais Rūdolfs Balcers atzīmējies ar stabilu sniegumu, 38 spēlēs Sanhosē „Barracuda” sastāvā iekrājot 26 punktus (8+16). Tas ir 77. labākais rādītājs līgā, taču 14. labākais līgas debitantu vidū.

Balceram janvāris nav bijis pats sekmīgākais mēnesis, jo pēdējās piecās spēlēs viņš atzīmējies tikai ar vienu rezultatīvu piespēli, kamēr komanda ieņem sesto vietu Klusā okeāna divīzijā, tiesa, konkurence ir ļoti blīva un otrās viets ieguvēja ir tikai pāris uzvaru attālumā. Taču Balcers, kurš vēl aizpagājušajā sezonā spēlēja Norvēģijas čempionātā, ieguvis vietu starp 48 AHL zvaigznēm (katrā komandā ir pa 12 spēlētājiem, ieskaitot divus vārtsargus).

Balcers uzaicinājumu uz Zvaigžņu spēli izpelnījās pēc cita spēlētāja savainojuma, kura dēļ viņš nevarēs nedēļas nogalē piedalīties šajā pasākumā. Balcers spēlēs Klusā okeāna divīzijas komandā, kurā būs arī viens viņa partneris no „Barracuda” vienības - vārtsargs Antuāns Bibo.

Līdzīgi kā NHL, AHL Zvaigžņu spēle ir nevis viena spēle, bet gan četru divīziju izlašu miniturnīrs. Pirms Balcera šāda veida AHL labāko hokejistu pasākumā pirms diviem gadiem piedalījās Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis.

AHL Zvaigžņu spēles pasākumi norisināsies naktīs uz 29. un 30. janvāri. Pirmajā dienā notiks prasmju sacensības, bet pašas spēles paredzētas otrajā dienā.

Kā vēstīts AHL mājaslapā, kopš 1995. gada no šīs līgas Zvaigžņu spēļu dalībniekiem 93% hokejistu pēc tam pratuši izlauzties līdz Nacionālajai hokeja līgai.