Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" priekšpēdējā minūtē izrauj uzvaru Helsinkos

© dinamoriga.lv

Septiņu zaudējumu sēriju pārtrauca Kontinentālās hokeja līgas pastarīte Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā 67 sekundes pirms spēles beigām izrāva uzvaru pār vienu no Rietumu konferences vadošajām komandām Helsinku "Jokerit". Uzvaras vārtus guva Miķelis Rēdlihs, bet savu pirmo ripu līgā iemeta Oskars Batņa.

Kamēr aizsargu pāri palika nemainīgi, uzbrucēju virknējumos Edgars Kulda aizstāja Rihardu Bukartu, kurš iepriekš spēlēja kopā ar Brendonu Makmilanu un Frenku Razgalu. Bukarta vietā spēlei kā 13. uzbrucējs tika pieteikts Vitālijs Pavlovs. Šoreiz jau no pirmās sekundes vārtu drošība uzticēta lietuvietim Mantam Armalim, kurš pret Maskavas "Spartak" (2:5) pēdējā perioda sākumā nomainīja Jāni Kalniņu un atvairīja visus deviņus metienus.

Pirmajā trešdaļā neliels pārsvars laukumā un arī izveidoto iespēju ziņā piederēja Rīgas "Dinamo", kā labākā iespēja pat bija mazākumā. Jau 37. sekundē komandu četratā atstāja Gints Meija, taču Brendons Makmilans mazākumā pretuzbrukumā aizmuka no aizsarga, tomēr nepārspēja Raienu Zapolski. Amerikāņu vārtsargs bija viena no redzamākajām personām pirmajā periodā, bet otrajā spēles nogrieznī iniciatīvu jau pārņēma "Jokerit".

Neskatoties uz somu uzbrukumiem, "Dinamo" nopelnīja savu otro vairākumu šajā spēlē. Tiesa gan, tas atkal nebija sekmīgs, turklāt arī mājinieki mazākumā izcēlās ar labu pretuzbrukumu. Un 31. minūtē, spēlējot jau pilnā sastāvā, "Jokerit" beidzot atklāja rezultātu. Lieliski redzamība tika nosegta Armalim, un Olli Palola no iemetiena apļa netverami meta tuvajā augšējā stūrī (1:0). Nepilnas trīs minūtes vēlāk ar itin līdzīgu ripu izcēlās "Dinamo". Pēc rīdzinieku pretuzbrukuma sekoja "Jokerit" atbilde trīs pret divi, bet uzreiz pēc tam "Dinamo" metās prettriecienā trīs pret trim, un Batņa, ieslidojis zonā, no distances meta zem aizsarga nūjas. Arī Zapolskim redzamība tika traucēta, un amerikānis nespēja nofiksēt ripu - 1:1.

Trešās trešdaļas vidū "Dinamo" nokļuva smagā situācijā. Četras sekundes pēc Miķeļa Rēdliha noraidījuma rīdzinieki palika trijatā, jo Makmilans devās uz rezervistu soliņu sakārtot ekipējumu un atgriezās laukumā, par ko komanda saņēma sodu par laika vilcināšanu. Tomēr gandrīz pilnas divas minūtes trijatā tika izturētas bez lielām grūtībām, un 55. minūtē vadībā jau izvirzījās rīdzinieki. "Dinamo" atguva ripu uzbrukuma zonā, Meija ļoti ērti nolika ripu pa metienam 18 gadus vecajam Emīlam Ģēģerim, un viņš spēcīgi meta augšējā stūrī, gūdams savus trešos vārtus līgā un trešos vārtus divu spēļu laikā (2:1).

Viesu prieki gan bija ļoti īsi, jo jau pēc 82 sekundēm teicamu kombināciju izspēlēja trijnieks, kas guva arī pirmos vārtus. Pēc Džona Normena piespēles no vārtu priekšas izlīdzinājumu panāca Peka Jormaka (2:2). Tas gan vēl ne tuvu pamatlaikā nebija viss, jo pusotru minūti līdz tā beigām nu jau trijatā palika "Jokerit" - nogurušais Marko Antila muļķīgā situācijā izmeta ripu ārpus laukuma. "Dinamo" pieprasīja pārtraukumu un lielajā vairākumā varēja spēlēt 51 sekundi. Pietika gan tikai ar 27 sekundēm - Miks Indrašis ar lielisku piespēli izveidoja iespēju Laurim Dārziņam, pēc kura metiena glāba Zapolskis, bet atlēkušo ripu pielaboja Miķelis Rēdlihs (3:2). Tā kā vairākums rīdziniekiem turpinājās, "Jokerit" noņēma vārtsargu, lai varētu spēlēt piecatā pret pieciem, bet Indrašis ar metienu tukšos vārtos pielika spēlei punktu - 4:2.

Jau parīt abas komandas tiksies Rīgā - pēdējā spēlē pirms olimpisko spēļu pauzes -, bet 1. martā Rīgā tiksies atkal.