Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas hokeja izlases līdzjutēji sāk nopietni gatavoties PČ Dānijā

© F64

Latvija ir valsts, kurā hokejs ir kā reliģija. Pasaules slavenie fani no Latvijas jau gatavojas ceļam uz Dāniju, kur 2018.gada maijā norisināsies Pasaules čempionāts hokejā. Ātra un dinamiska spēle, mīlēta valsts izlase, bagātīgas emocijas un laba draugu kompānija - tas viss gaida fanus Hokeja pasaules čempionāta sacensībās, kurās piedalīsies 50 valstis.

Valstu izlases aizvadīs spēles Kopenhāgenā un Herningā. Starp tām arī Latvijas izlase, kas sacensības aizvadīs B grupā, sacenšoties ar Norvēģijas, Somijas, Dienvidkorejas, ASV, Vācijas, Kanādas un Dānijas izlasēm.

Kaut arī valsts izlases uzvaras ir svarīgas Latvijas faniem, laba cīņa un dažreiz pat zaudējums, fanus neapbēdina. "Ir paredzams, ka hokeja čempionātu Dānijā šogad apmeklēs 3 000 - 5 000 fanu no Latvijas. Lielākā daļa fanu, hokeja čempionātus ieplāno jau laikus un saskaņo tos ar saviem atvaļinājumu laikiem, lai pilnībā izbaudītu čempionātu. Katram fanam ir savs īpašais pirms spēles gatavošanās rituāls - nekad nemainīt sēdvietu vai nekad nemazgāt fanu kreklu. Tradīciju ir ļoti daudz, bet noskaņojums vienmēr ir pozitīvs," - Dinārs Kvedovs, Latvijas Fanu organizācijas pārstāvis.

Kā ceļot?

Uz valstīm, kurās tiek organizētas sacensības, fani parasti ceļo kopā ar citiem faniem un draugiem. Viens no ērtākajiem veidiem, kā sasniegt Dānijas galvaspilsētu, ir brauciens ar prāmi no Klaipēdas uz Karlshamnu, Zviedrijā. Prāmji no Lietuvas kursē katru dienu. Ceļojot ar savu auto ar prāmi no Klaipēdas uz Karlshamnu, Pasaules čempionāta norises vietu Kopenhāgenu iespējams sasniegt 2-3 stundu laikā, tādējādi ietaupot laiku un pūles. Arvien vairāk sporta entuziastu uz ārvalstīm dod priekšroku doties ar prāmi un ar savu automašīnu, tādējādi viņi var pilnvērtīgi pavadīt laiku kopā ar draugiem vai ģimeni. "Ceļojums ar prāmi kļūst par papildu atrakciju - pasažieri var izbaudīt jūras skatu, pavadīt laiku restorānā vai bārā, un visbeidzot gulēt komfortablās kajītēs, lai pēcāk uz sacensībām dotos labā garastāvoklī,"- Neringa Sinkevičienë, Baltijas valstu mārketinga kampaņu vadītāja prāmju kompānijā DFDS.

Uz Dāniju - ne tikai uz hokeja arēnu

Ceļā uz hokeja čempionātu, Dānijas galvaspilsētā ir vairākas vietas, kuras ir vērts apmeklēt. Ieteicams apmeklēt pilsētas vizītkarti "Nyhavn" kanālu un ostu, kas ir mājvieta daudzām mājīgām kafejnīcām, restorāniem un bāriem, kurās variet nosvinēt savas izlases uzvaru. Alus mīļotāji, var baudīt dzērienu mājīgā bārā "¨lsnedkeren", kas atrodas netālu no ostas, kuras saimnieki labprāt eksperimentē ar alus garšām un katru nedēļu pārsteidz apmeklētājus ar jaunām alus garšām. Džeza entuziasti ir laipni gaidīti vecākajā šī mūzikas žanra vietā - "Jazzhouse". Tikai neizbrīnaties, ja mūziķi ierodas pie blakus esošā galda - šeit tas ir pavisam ierasti.

Tiem, kuriem interesē ne tikai hokejs, bet arī māksla, pirms sacensībām var apmeklēt muzejus galvaspilsētā. Viens no tiem - "Glyptoteket" ir starptautisks senās un laikmetīgās mākslas muzejs, kurā ir vairāk nekā 10 000 mākslas darbu. Apmeklējot Nacionālo muzeju, iegūstot plašāku izpratni par šīs valsts kultūras mantojumu.