Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hārtlijs: Trīs treniņos nav iespējams komandu sagatavot par visiem 100%

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas hokeja izlase šodien aizvadīja pirmo treniņu, gatavojoties svētdien paredzētajai pārbaudes spēlei pret Kanādas olimpiešiem. Galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš Rīgā ieradās tikai vakar, gaida pievienojamies vairākus līderus, taču bija apmierināts ar uz ledus redzēto.

"Pats jūtos ļoti labi, un arī esmu priecīgs par treniņu, jo visi spēlētāji bija gatavi strādāt. Un tas ir svarīgi, jo mums ir maz laika, lai sagatavotos mačam pret kanādiešiem. Mums tā būs lieliska iespēja samēroties spēkiem ar labu komandu, un patīkami, ka mūsu izlasē ir veterānu un jaunības sajaukums. Pieredzējušie rāda piemēru gan laukumā, gan ģērbtuvēs, savukārt jaunie spēlētāji ir daudzsološi," sacīja Bobs Hārtlijs.

Šodien laukumā devās hokejisti, kuri pārstāv Latvijas klubus, kā arī Oskars Bārtulis no Ufas "Salavat Yulaev". Rītdienas treniņā gaidāma vēl vairāku līderu pievienošanās, tostarp uz ledus dosies arī kapteinis Kaspars Daugaviņš. Savukārt pats pēdējais Latvijas valstsvienībai pievienosies Elvis Merzļikins, kurš Rīgā ielidos tikai svētdienas pusdienlaikā. Hārtlijam palīdzēja Artis Ābols, Ģirts Ankipāns, Edgars Masaļskis un Aldis Āboliņš. Kanādiešu speciālists pauda cerību, ka martā pievienosies arī viņa ierastais palīgs Žaks Klutjē. "Jo vairāk treneru uz ledus un ofisā, jo vairāk ideju, ar kurām apmainīties," teica Hārtlijs.

"Gribu sagatavot komandu spēlei pret Kanādu, taču mums visiem ir skaidrs, ka trīs treniņos nav iespējams komandu dabūt līdz 100%. Nosedzam galvenos pavedienus. Lielākā daļa spēlētāju ar mums bija arī pagājušajā gadā, un viņi zina sistēmu. Labā ziņa - hokejs ļauj spēlētājiem būt radošiem, un mačs pret kanādiešiem būs iespēja izpausties," norādīja Hārtlijs. "Jā, gatavojamies duelim ar Kanādu, bet galvenā doma prātā tāpat paliek par pasaules čempionātu. Turnīrs Francijā, tagad Kanāda, pēc tam turnīrs Dānijā. Man patīk virziens, kurā ejam."

"Arī uz Dāniju brauks daži līderi, vienlaikus vēlamies investēt jaunajos hokejistos. Reizēm ir jāļauj pieredzējušajiem spēlētājiem atpūsties, jo tas varētu nākt par labu. Vienmēr gribam pāris veterānus, kuri rādītu piemēru, kā to darīja Roberts Bukarts un pārējie Francijā. Protams, tas ir garš process, kura rezultātus iespējams redzēt tikai pēc mēnešiem vai gadiem, taču jau tagad redzu labās iezīmes," norādīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Hārtlijam svētdien gaidāmā spēle būs pirmais mačs pret savu dzimteni, savukārt ar kanādiešu galveno treneri Villiju Dežardēnu viņš spēkojās, kad vadīja Kalgari "Flames". 2015. gada Stenlija kausa pirmajā kārtā Hārtlija vadītā komanda ar 4-2 pieveica Dežardēnu un Vankūveras "Canucks". "Tas būs nozīmīgs notikums gan Latvijas, gan Kanādas izlasēm, kā arī Latvijas hokejam kopumā," sacīja Hārtlijs.

"Kanādiešiem pirms olimpiskajām spēlēm ir paredzētas tikai dažas pārbaudes spēles, tāpēc pret mums viņiem būs svarīgi parādīt labāko sniegumu. Varēsim apskatīties, kur atrodamies uz hokeja kartes, un jaunajiem hokejistiem tā būs iespēja mācīties," norādīja Hārtlijs. Viņš arī piebilda, ka uzdevums nav mainījies - ir jāizcīna uzvara. "Katru reizi, kad dodamies laukumā, gribu uzvarēt. Kad pienāks diena, kurā neticēšu savas komandas iespējām uzvarēt, palikšu mājās uz dīvāna un vairs netrenēšu."