Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Karsums: Šodien treniņā gandrīz nosprāgu

© Romāns Kokšarovs / F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas "Dynamo" ilgi domājis, vai uzbrucēju Mārtiņu Karsumu laist uz Latvijas izlasi, žurnālistiem teica hokejists.

Saistībā ar Phjončhanas Olimpiādi šobrīd KHL čempionātā ir iestājies mēnesi ilgs pārtraukums, kas šajā laikā vairākiem šajā turnīrā spēlējošajiem latviešiem ļāvis pievienoties valstsvienībai, kam svētdien gaidāms pārbaudes mačs pret Kanādas olimpisko izlasi.

"Par spēlēšanu izlasē skaidrība bija tikai pirms divām dienām, jo nevarēja sarunāt ar komandu, lai mani laiž vaļā. Tā kā šosezon bijis daudz traumu, klubs ilgi domāja, vai mani laist uz izlasi vai nē. Palieku vecāks, tāpēc situācija ar traumām neuzlabojas," pēc piektdienas treniņa atzina Karsums. "Ar savainojumiem neesmu ticis galā, dažas mazas traumas vēl nav sadzijušas, bet tāds ir hokejs. Sen neesmu spēlējis izlasē. Bija stimuls atbraukt mājās pie saviem čaļiem un vecākiem. Prieks atkal uzvilkt izlases kreklu, tikai jāiet uz ledus un jācīnās."

Iepriekšējo reizi 31 gadu vecais Karsums izlasē spēlēja Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas norisinājās 2016. gada rudenī, bet valstsvienības darbā pirms mača ar Kanādu viņš iesaistījās piektdien.

"Šodien treniņā gandrīz nosprāgu. Mums bija iedotas astoņas brīvdienas, bet par pievienošanos izlasei uzzināju tikai pirms divām dienām. Vakar aizgāju uz trenažieru zāli, bet tāpat šodien bija pagrūti. Domāju, rītdien būs labāk. Nebiju gaidījis, ka treniņš būs pusotru stundu. Šķita, ka kā jau pie kanādiešu trenera būs 45 minūšu intensīva nodarbība. Klubā arī ir tikai 45 minūtes un viss. Tāds ir Boba Hārtlija stils," sacīja Karsums.

"Uz laukuma ar Hārtliju vēl nebiju trenējies. Viņam taktika ir daudz citādāka nekā spēlējam Maskavas "Dynamo". Kā jau kanādiešu stils - gandrīz tikai uzbrukuma hokejs," sacīja Karsums. "Kaut kad nesen ir spēlēts tāds stils, tagad tikai nedaudz jāatsvaidzina visas zināšanas un nedaudz jāpierod."

Karsums atklāja, ka viņa pārstāvētajam Maskavas "Dynamo" klubam olimpisko spēļu laikā būs desmit dienu treniņnometne Čehijā, bet pēc tam komanda atgriezīsies Krievijas galvaspilsētā. "Aizvadīsim četras pārbaudes mačus. KHL regulārajā čempionātā palikusi viena spēle [pret konkurenti cīņā par "play-off" - Maskavas "Spartak"], iespējams, viena no nozīmīgākajām manā dzīvē. Esam palikušas trīs komandas, kas cīnās par vietu izslēgšanas turnīrā. Gan viņiem vajag uzvaru, gan mums. Būs cīņa līdz galam," pauda Karsums.