Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bārtulis: Pie Nolana bija prieks spēlēt. Tagad izlasē nav tādas degsmes

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

"Lai radītu mūsos motivāciju, viņš visu bija izveidojos tā, lai mēs uz izlasi nāktu ar prieku. Tagad nav tādas degsmes," skeptisks par spēlēšanu Latvijas hokeja valstsvienības sastāvā pavasarī gaidāmajā pasaules čempionātā raidījumā "Hattrick" bija latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

"Varbūt biju nedaudz izbrīnīts par Hārtlija pieeju treniņprocesam. Ziemeļamerikā visi treneri ir mazliet savādāki, treniņi īsāki un tamlīdzīgi. Izbrīnījos, ka Hārtlijam viss ir izstiepts garumā. Uz treniņu atnāc 8 no rīta, ir ilgas sapulces, tad ļoti ilgi ledus treniņi. Parasti Ziemeļamerikā ir tā, ka treniņš ir 40 minūtes, bet viss notiek ļoti intensīvi," negaidīto, nonākot Hārtlija vadībā, atcerējās Bārtulis.

"Kad atbrauc uz izlasi, visam jānotiek tā, lai tu priecātos. Pagājušogad nometne [pirms pasaules čempionāta], cik saprotu, esot bijusi pusotru mēnesi. Tu jau tā pēc sezonas esi noguris, atnāc uz izlasi un tur atkal gari treniņi. Protams, jaunajiem citādāk, bet pieredzējušajiem jāpievienojas vēlāk, nevis jātrenējas pusotru vai divus mēnešus," savu uzskatu klāstīja aizsargs.

"Ja salīdzina ar Nolanu, teikšu godīgi - pie Teda bija prieks spēlēt! Lai radītu mūsos motivāciju, viņš visu bija izveidojos tā, lai mēs uz izlasi nāktu ar prieku. Tagad nav tādas degsmes," Bārtulis lika noprast, ka skeptiski attiecas uz iespēju spēlēt pavasarī gaidāmajā pasaules čempionātā.

Šo sezonu Bārtulis sāka Vladivostokas "Admiral", kur 32 spēlēs izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm. Otrajos Ziemassvētkos Bārtulis oficiāli parakstīja līgumu ar Ufas "Salavat Yulaev", un savulaik 73 spēles NHL nospēlējušais hokejists līdz šim jaunās komandas rindās Krievijas čempionātā piedalījies astoņos mačos un izcēlies ar vienu piespēli.