Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Čehija divas reizes atspēlējas pret Kanādu un izrauj uzvaru bullīšos

© AFP / Scanpix

Čehijas izlase izcīnīja otro uzvaru Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā, pēcspēles metienu sērijā pārspējot Kanādu ar 3:2.

Šīs spēles uzvarētāja pamatlaikā gandrīz noteikti garantētu sev pirmo vietu grupā un papildu brīvdienu. Līdzīgi kā mačā pret Šveici, arī šoreiz kanādieši uzsāka cīņu aktīvi, pirmajā minūtē nopelnīja skaitlisko vairākumu, kuru „Bern” uzbrucējs Meisons Reimonds realizēja jau pēc 31 sekundes, izvirzot Kanāda vadībā - 1:0. Atšķirībā no šveiciešiem, Čehiju tas nesamulsināja, un septītās minūtes izskaņā „Ambri-Piotta” uzbrucējs Dominiks Kubaliks panāca izlīdzinājumu - 1:1.

Perioda otrajā pusē vēl viens čehu hokejists devās uz noraidīto soliņu, un arī šoreiz vairākums tika realizēts, lai gan tā izspēlei vajadzēja visas divas minūtes - Renē Burks guva trešos vārtus turnīrā - 2:1. Čehiem vajadzēja aprunāties ģērbtuvē pirmajā pārtraukumā, lai nedaudz nomierinātos, un tas nostrādāja - jau otrās trešdaļas 27. sekundē Habarovskas „Amur” aizsargs Mihals Jordans izlīdzināja rezultātu - 2:2. Trešdaļas beigās čehiem gāja grūti - divi pēc kārtas noraidījumi un 33 sekundes trijatā pret pieciem, taču bez sekām.

NRA

Noslēdzošajā perioda vārti netika gūti, bet vienu čehus pievīla disciplīna un tika saņemts noraidījums par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Arī papildlaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem un sekoja pēcspēles metienu sērija. Pirmie metieni aizlidoja garām, pēc tām Voiteks Volskis un Petrs Koukals apmainījās ar precīziem bullīšiem. Pēc tām kanādieši vairs neiemeta nevienu, bet uzvaru Čehijai atnesa Magņitogorskas „Metallurg” uzbrucējs Jans Kovaržs - 2:3.

Čehi pārņēma vadību A grupā ar pieciem punktiem pēc divām spēlēm. Iespēja garantēt sev vietu ceturtdaļfinālu komandai būs rītdien mačā pret Šveici, savukārt kanādieši grupu turnīra pēdējā mačā spēkosies ar Dienvidkoreju.