Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Daltons vairs nevelk, Dienvidkoreja ielaiž astoņus vārtus pret Šveici

© REUTERS / Scanpix

Dienvidkorejas izlase piedzīvoja graujošo zaudējumu Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā pret Šveice – 0:8. Ar „hat-trick” uzvarētāju rindās atzīmējās Pjuss Zuters.

Savā debijas mačā ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkoreja piekāpās Čehijai ar 1:2. Rezultāts varēja būt lielāks, bet lielisks vārtos bija naturalizētais kanādietis Mets Daltons, kurš atvairīja 38 no 40 metieniem. Arī šodien vārtu drošība tika uzticēta šīm vārtsargam, un jau pirmajā trešdaļa pa viņa cietoksni tika izdarīti 15 metieni, ar vienu no kuriem viņš netika. Perioda vidū šveiciešu uzvarēja iemetienu uzbrukuma zonā, Geitans Hāss saņēma ripu aiz vārtiem un mēģināja pārspēt Daltonu. Vārtsargs ar viņa metienu atvairīja, bet klāt bija vēl viens šveicietis, „Kloten” kapteinis Deniss Holenšteinss, kurš atklāja rezultātu - 0:1.

Pēc pārtraukuma turpinājās spēlē gandrīz tikai vienā laukuma pusē. Daltons bija labs, taču ar Felicija Djubua metiens no zilās līnijas viņš netika galā - ripa trāpīja pa plecu un lēni ieslīdēja vārtos - 0:2. Četras minūtes pirms otrās trešdaļas beigām jaunākais hokejists Šveices izlases rindās Pjuss Zuters tika pie diviem metieniem, atrodoties aiz vārtiem, un otrais izrādījās precīzs - 0:3.

NRA

Pēdējā trešdaļā korejieši sabruka - laukuma spēlētajiem vairs nebija spēku, vārtsargs Daltons ielaida divas ripas, kuras būtu iespējams atvairīt. Perioda sakumā Tomss Rjufenahts iemetiena aplī apspēlēja korejieti un meta pa vārtiem - 0:4. Nedaudz vēlāk mājinieki pazaudēja ripu savā zonā, sekoja izspēle uz tukšiem vārtiem un otro reizi mačā precīzs bija Zuters - 0:5. Sekoja vārtsarga maiņa, sargāt korejiešu cietoksni devās Sungs Je Parks, taču jau pirmais metiens pa viņa vārtiem izrādījās rezultatīvs - Cīrihes „Lions” uzbrucējs Reto Šapi panāca 0:6.

Korejieši turpināja zaudēt divcīņās, nepalīdzēja pat vairākums, toties Šveice turpināja iemest visu, ko neizdevās iemest pret Kanādu. Pēc uzmetiena no zilās līnijas Zuters pielika nūju un ripa ielidoja vārtos - 0:7. Mājinieki mēģināja protestēt, taču pēc momenta video atkārtojuma noskatīšanas tiesneši pieņēma lēmumu, ka Pjusa nūju bija pacelta atļautā augstumā. Arī veiksme bija Šveices pusē - pēc Enzo Korvija metiena ripa atrada ceļu vārtos no korejiešu aizsarga slidas - 0:8.