Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Amerikāņu treneris atsakās paspiest roku Znarokam! Kas tad nu?

© TASS / Scanpix

Phjončhanas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā Olimpiskie sportisti no Krievijas vakar ar 4:0 pieveica amerikāņus. ASV izlases galvenais treneris Tonijs Granato bija ļoti neapmierināts ar Oļega Znaroka rīcību spēles beigās.

Divas minūtes pirms spēles beigām, kad rezultāts bija 4:0 krievu labā, uzvarētājiem izdevās tikt pie vairākuma, un Oļegs Znaroks pieņēma lēmumu par savu labāko spēlētāju atgriešanos laukumā. Ļoti neapmierināts ar šādu gājienu bija ASV izlases galvenais treneris Tonijs Granato: "Man tas nepatika. Tobrīd rezultāts jau bija 4:0." Kā vēsta ārvalstu mediji, Granato pēc mača atteicies paspiest Znaroka roku.

Granato, kurš pauda cerību, ka būs iespēja tikties ar Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas vēlreiz, lika noprast, ka krievi tīšām mēģinājuši pazemot amerikāņus. Tomēr trenera komentāri Amerikā raisījuši neizpratni, jo vārtu bilancei var izrādīties izšķiroša nozīme, un Granato tiek pārmesta noteikumu nezināšana.

Tiesa, pēc mača negodīgu spēli pretiniekiem pārmeta arī Znaroks: "Teicām spēlētājiem, lai viņi neļaujas provokācijām. Bija redzams, ka amerikāņiem vienā no pirmajām nomaiņām bija uzdevums lidot virsū Pāvelam Dacjukam. Tāpat spēles beigās viņi uzklupa Iļjam Kovaļčukam. Vai tas bija speciāli? Domāju, ka jā."

Kaujiniecisks bija arī amerikāņu uzbrucējs Džordans Grīnvejs: "Ceru, ka vēlreiz tiksimies ar Krieviju, un tad rezultāts būs pavisam citāds." Tikmēr divus vārtus guvušais Nikolajs Prohorkins, komentējot pretinieku spēli, izcēla tikai vienu lietu: "Viņi visa mača garumā pieturējās pie sava plāna - provocēt mūs uz noraidījumiem."

NRA

Divus vārtus guva arī Kovaļčuks, kurš atcerējās Sočos piedzīvoto zaudējumu bullīšos. "Jūs joprojām rādāt, kā Tīdžejs Ošī iemeta bullīšus Sočos, vai ne? Cerams, ka pēc šīs spēles beigsiet to darīt," sarunā ar amerikāņu žurnālistiem pauda Kovaļčuks.