Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Kanāda nokārto formalitātes pret Dienvidkoreju un iekļūst 1/4 finālā

© AFP / Scanpix

Ar Kanādas hokejistu uzvaru pār Dienvidkoreju noslēdzies olimpiskā hokeja turnīra pirmā fāze. Kanādieši bija pārāki ar 4:0, ar ko pietika otrajai vietai grupā un vietai ceturtdaļfinālā.

Kanāda pirmajās divās spēlēs tika pie četriem punktiem, bet uzvara pār Dienvidkoreju visdrīzāk ļautu būt par labāko 2. vietā palikušo komandu starp visām trīs grupām un iekļūt ceturtdaļfinālā. Dienvidkorejai pēc graujošā zaudējuma Šveicei nevajadzēja meklēt motivāciju un parādīt labāku sniegumu.

Jau no pirmajām minūtēm kanādieši ieguva iniciatīvu un tika pie pirmajiem vārtu gūšanas momentiem. Dienvidkorejas hokejistiem biežāk bija jāmet ripas ārā no zonas nekā jāiziet ar to no tās. Pēc viena no uzbrukumiem zonā ieslidoja Kristians Tomass, kurš saņēma piespēli no Čaja Genoveja, un raidīja ripu Meta Daltona sargātajos vārtos. Kanādiešu dominanci nedaudz apslāpēja divi noraidījumi. Dienvidkorejas izlase izteikti spēlēja no aizsardzības, bet nu bija divas iespējas vairāk pievērsties uzbrukumam. Mājinieki centās vairāk spēlēt uz cīņu vārtu priekšā pēc metieniem no distances, bet nesekmīgi. Pēc 20 spēlētām minūtēm Kanāda saglabāja minimālu vadību - 1:0.

NRA

Otrā perioda ievadā Dienvidkoreja tika pie vēl viena vairākuma, kad savu ar noraidījumu bija pārtraukuši kanādieši. Mājinieki darbojās pasīvi, bet tāpat izveidoja pāris labas iespējas vārtu priekšā. Vienreiz jāglābj bija arī Kevinam Pulēnam. Kanādai izdevās izturēt mazākumu, un atkal varēja doties uzbrukumā. Kanādieši vairāk kontrolēja ripu, bet neko bīstamu nespēja izveidot. Centieni palielināt pārsvaru pārtapa vārtu guvumā 15. minūtē, kad pirmais pie atlēkušās ripas vārtu priekšā bija Ēriks O'Dels. Kanādieši perioda vidū vēl nerealizēja vairākumu, pēc diviem periodiem esot vadībā ar 2:0.

Trešo periodu ar vārtu guvumu sāka kanādieši, precīzam esot Maksimam Lapjēram (3:0). Pusotru minūti vēlāk Kanāda tika pie kārtējā vairākuma, bet tas palika neizmantots. Perioda vidū abas izlases neizmantoja pa vārtu gūšanas momentam, bet metiena pozīcija abās epizodēs nebija parocīga. Daltonam darba bija vairāk, kurš brīdi vēlāk glāba savu komandu. Tuvojoties mača beigām, pēc goda vārtiem arvien vairāk tiecās Dienvidkorejas hokejisti. Arī Kanādas hokejistiem uzreiz bija lielākas iespējas ātriem uzbrukumiem, bet Daltons neļāva sevi vēlreiz pārspēt. Kanāda tomēr bija tuvāk ceturtajiem vārtiem nekā mājinieki pirmajiem. Nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām Kanāda realizēja skaitlisko vairākumu, izcīnot uzvaru šajā spēlē ar rezultātu 4:0 un garantējot vietu ceturtdaļfinālā.