Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pirmajās trīs minūtēs gūst divus vārtus, taču zaudē Minskā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas aizvadīja pirmo spēli februārī, izbraukumā ar 3:5 piekāpās Minskas "Dinamo", lai gan kapteinis Miks Indrašis rezultātu atklāja jau 27. sekundē, bet līdz trešās minūtes beigām Uvis Balinskis guva vēl vienus vārtus.

Rīgas "Dinamo", kas Kontinentālās hokeja līgas ietvaros iepriekšējo spēli aizvadīja pirms 30 dienām, izdevās lielisks spēles sākums, vadībā izvirzoties pirmajā uzbrukumā. Gunārs Skvorcovs pie laukuma apmales izcīnīja ripu un tūdaļ piespēlēja Mikam Indrašim, un komandas kapteinis laukuma saimnieku vārtsargu Mihailu Karnauhovu pārsteidza ar metienu starp kājsargiem - 1:0. Indrašis dueļa 27. sekundē guva "Dinamo" simtos vārtus sezonā.

Tomēr prieki bija īsi, jo arī Minskas "Dinamo" guva vārtus savā pirmajā uzbrukumā. Pozicionālas kļūdas noveda pie Andreja Stepanova netraucēta metiena no vārtu priekšas, un viņš komandas biedrus nepievīla - 1:1. Aizraujošais spēles ievads nepievīla arī turpinājumā, jo trešās minūtes izskaņā Rīgas "Dinamo" atgriezās vadībā, panākot 2:1. Šoreiz Skvorcovs piespēlēja Uvim Balinskim, kurš iemeta tālajā stūrī, vēlreiz kļūdoties Karnauhovam, kurš ripu izlaida cauri padusei.

Pirmās trešdaļas noslēgumā teicama iespēja gūt savus pirmos vārtus sezonā radās Gintam Meijam, bet viņš neizmantoja palikšanu vienatnē pret vārtsargu. Dažas sekundes vēlāk noteikumus uzbrukuma zonā pārkāpa Aleksandrs Jerofejevs, un spēlēšana mazākumā beidzās ar ielaistajiem vārtiem - 2:2. Kvintons Haudens piespēlēja gar vārtiem, bet punktu pielika Džastins Fonteins. Un arī otrās trešdaļas ievads rīdziniekiem nebija pats labākais.

Šarls Lenglē izmantoja piespēli no aizvārtes un Minskas "Dinamo" pirmo reizi izvirzīja vadībā, bet tikai 49 sekundes vēlāk 4:2 panāca Marks Andrē Granjāni. Aizsargs, kurš ir laukuma saimnieku rezultatīvākais spēlētājs, ieturēja ilgu pauzi, kārtīgi nomērķēja un trāpīja pa stabiņu un iekšā. Kanādas olimpieša precīzais metiens pielika punktu lietuvieša Manta Armaļa spēlei.

Vietā nākušais Jānis Kalniņš vairākas reizes glāba komandu, taču 43. minūtē kapitulēja arī viņš. Pēc metiena no zilās līnijas un rikošeta ripa nonāca līdz Sergejam Drozdam, kuram neizdevās pirmais metiens, bet viņš mēģināja vēlreiz un neticami trāpīja zem pārliktņa - 5:2. Veiksme bija baltkrievu sabiedrotā arī pēc minūtes, jo Lauris Dārziņš meta garām tukšajiem laukuma saimnieku vārtiem.

Septiņas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Ģirts Ankipāns pēc pusminūtes pārtraukuma pieprasīšanas nomainīja Kalniņu pret sesto laukuma spēlētāju, bet spiediens rezultātu nenesa. Tomēr divas minūtes līdz beigām izdevās panākt 3:5 - ar metienu tuvajā stūrī izcēlās Brendons Makmilans. Bet tas arī bija viss.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Mants Armalis (Jānis Kalniņš); Ansi Salmela - Kristaps Zīle, Pauls Svars - Uvis Balinskis, Georgijs Pujacs - Nerijus Ališausks, Aleksandrs Jerofejevs; Gunārs Skvorcovs - Brendons Makmilans - Miks Indrašis, Lauris Dārziņš - Ņikita Jevpalovs - Miķelis Rēdlihs, Emīls Ģēģeris - Oskars Batņa - Gints Meija, Frenks Razgals - Māris Bičevskis - Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs.

Minskas "Dinamo" - Rīgas "Dinamo" 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

Vārti: 0:27 Indrašis (Skvorcovs) 0:1, 0:53 Stepanovs (Pavlovičs, Koviršins) 1:1, 2:48 Balinskis (Skvorcovs, Makmilans) 1:2, 18:05 Fonteins (Granjāni, Haudens, vair.) 2:2, 23:56 Lenglē (Koviršins, Stepanovs) 3:2, 24:45 Granjāni (Fonteins, Skilī) 4:2, 42:25 Drozds (Šinkevičs, Granjāni) 5:2, 58:04 Makmilans (Indrašis, vair.) 5:3
Soda minūtes: 8:4
Metieni: 19:31
Vārtsargi: Mihails Karnauhovs - Mants Armalis (no 24:45 Jānis Kalniņš)