Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Sharks" ģenerālmenedžeris: Rūdolfs Balcers mūs ir pārsteidzis

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Sanhosē "Sharks" ģenerālmenedžeris Dags Vilsons intervijā Ziemeļamerikas vadošajam hokeja žurnālam "The Hockey News" ir atzinis, ka Rūdolfs Balcers viņu un visu "Sharks" komandas vadību ir patīkami pārsteidzis šajā sezonā.

"The Hockey News" ir vadošais Ziemeļamerikas hokeja izdevums un tas izdod arī tematiskos žurnāla numurus, viens no kuriem ir "Nākotnes cerības", kurā ik gadu tiek vērtētas NHL komandas, sarindojot tās pēc lielākā jauno spēlētāju potenciāla, gan arī paši jaunie spēlētāji, kurus ranžē pēc iespējas debitēt NHL.

Rakstā par Sanhosē "Sharks" komandu, Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers ir ierindots kā ceturtais labākais vienības jaunais spēlētājs. Aprakstā ir arī minēts, ka hokejista ceļš līdz profesionālajam hokejam ir bijis netipisks, jo viņš ir dzimis Latvijā, vairākus gadus pavadījis Norvēģijā, tad pārcēlies uz Kanādu, lai beigu beigās nonāktu Sanhosē "Barracunda", "Sharks" komandas Amerikas hokeja līgas (AHL) fārmklubā.

Tāpat rakstā tiek citēts "Sharks" ģenerālmenedžeris Dags Vilsons: "Mēs Rūdolfu draftējām ar cerību, ka viņš spēlēs pirmajās divās maiņās. Viņš ir ļoti radošs un, atzīšos, ka jau pašlaik viņš mūs ir pārsteidzis, jo spēlē daudz labāk nekā gaidījām." Tajā pašā laikā Sanhosē komandas vadītājs arī norādīja uz lietām, kas uzbrucējam ir jāuzlabo: "Pagaidām viņš lieliski izmanto savas ātruma īpašības un roku veiklību, taču, lai tikpat labi spēlētu NHL, viņam ir jākļūst spēcīgākam, sevišķi tas attiecas uz kājām."

Pašlaik 2015. gada NHL drafta 142. numurs spēlē AHL un 53 mačos ir ticis pie 16 vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm, kas ir labākais rādītājs "Barracuda" rindās. Tāpat Balcers šajā sezonā vairākas reizes ir izsaukts uz "Sharks" nometni, taču lielajā līgā vēl nav debitējis.

Scanpix

Interesanti, ka starp NHL komandu perspektīvākajiem jaunajiem spēlētājiem ir minēti vēl divi Latvijas hokejisti. Tā par Pitsburgas "Penguins" septīto labāko jauno censoni ir nosaukts Teodors Bļugers, par kuru raksta, ka viņš veidojas par labu divvirziena spēlētāju, taču viņam ir jāuzlabo produktivitāte uzbrukumā.

Savukārt Elvis Merzļikins ir izpelnījies desmito pozīciju Kolumbusas "Blue Jackets" reitingā un visnotaļ interesantu raksturojumu: "Rokzvaigznes tipa personība, kura talants ir atbilstošs. Vai Kolubmusa ir gatava šim pusim?"