Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Jokerit" un CSKA aizvada ilgāko spēli KHL vēsturē - somi iemet 143. minūtē

© Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīrā ceturto uzvaru Rietumu konferences pusfinālā izcīnījusi Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA, kas no turpmākas cīņas izslēdza Jaroslavļas ''Lokomotiv''. Tikmēr ilgāko spēli KHL vēsturē aizvadījušas Maskavas CSKA un Helsinku ''Jokerit'' komandas.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā SKA četrās spēlēs pārliecinoši pārvarēja Čerepovecas ''Severstal'' barjeru. Pret Jaroslavļas ''Lokomotiv'' pēc graujošas 4:0 uzvaras pirmajā spēlē otrajā cīņā sekoja zaudējums ar 1:2. SKA gan uzvarēja abas spēles izbraukumā un šovakar varēja likt punktu sērijai.

SKA pirmajā periodā demonstrēja dominējošu sniegumu, izpildīja 19 (!) metienus pa vārtiem, kamēr Jaroslavļa atbildēja ar diviem. Vienīgos vārtus periodā 14. minūtē guva Iļja Kovaļčuks. Otrajā trešdaļā SKA apgriezienus samazināja, un jau perioda otrajā minūtē Ivans Lekomcevs izlīdzināja spēles rezultātu (1:1).

Perioda vidusdaļā Vadims Šipačovs atkal sniedza minimālu pārsvaru Sanktpēterburgai. Turpinājumā SKA neizmantoja divus vairākumus. 43. minūtē pēdējos vārtus šajā spēlē guva Iļja Kablukovs - SKA uzvara spēlē ar 3:1 un visā sērijā ar 4:1, kā rezultātā nodrošināta vieta Rietumu konferences finālā.

Maskavas CSKA un Helsinku ''Jokerit'' cīņā pēc četrām aizvadītām spēlēm CSKA bija vadībā ar 3:1 un šovakar varēja pielikt punktu sērijai. Ceturtajā minūtē vairākumā ''Jokerit'' vadībā izvirzīja Braiens O'Neils, bet perioda vidusdaļā Kirils Kaprizovs izlīdzināja spēles rezultātu - 1:1. Kā vēlāk noskaidrojās, līdz nākamajiem vārtiem jāgaida bija ļoti ilgi.

Komandas pamatlaikā uzvarētāju noskaidrot nespēja, pie tam arī pirmajā papildlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās. Tas turpinājās arī otrajā, trešajā un ceturtajā papildlaikā. Ceturtajā papildlaikā CSKA un ''Jokerit'' spēkošanās kļuva par ilgāko KHL vēsturē. Iepriekš ilgākā spēle tika aizvadīta 2013./2014. gada sezonā, kad ''Donbass'' 4:3 uzvaru pret ''Lev'' nodrošināja spēles 127. (126:14) minūtē.

Ceturtajā papildlaikā Romāns Ļubimovs raidīja ripu vārtos, bet tiesneši pēc atkārtojuma noskatīšanās pieņēma lēmumu, ka vārti nav jāskaita, jo pirms tam pēc sadursmes ar citu CSKA hokejistu vārtsargam Karri Ramo tika norauta ķivere.

Piektā papildlaika sākumdaļā CSKA izpildīja divus bīstamus metienus pa Ramo vārtiem, bet 143. minūtē ar lielisku metienu ''Jokerit'' panākumu nodrošināja Mika Niemi - 2:1. Jāpiemin, ka tiesneši pēc tam vēl devās skatīties videoatkārtojumu, lai pārliecinātos, ka pirms tam nebija zona. Sērijā ''Jokerit'' pietuvojās līdz 2:3, un nākamā spēle sestdien tiks aizvadīta Helsinkos.

''Jokerit'' vārtsargs Ramo šajā spēlē atvairīja 83 no 84 pretinieku izpildītajiem metieniem pa vārtiem. Pa Iļjas Sorokina vārtiem tika izpildīti 48 metieni. Uz ledus visilgāk laika pavadīja CSKA aizsargs Mets Robinsons - 54:12 minūtes. ''Jokerit'' rindās 52:19 minūtes Sami Lepistem.