Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hārtlijs izvēlas sastāvu spēlēm pret Slovākiju

© scanpix.ee

Piektdien un sestdien nacionālā hokeja izlase aizvadīs kārtējās pārbaudes spēles viesos tiekoties ar Slovākijas izlasi. Izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs sarakstā ir iekļāvis 25 hokejistus: 14 uzbrucējus, 8 aizsargus un 3 vārtsargus.

Vēl nedēļas sākumā nebija zināms, vai uz Slovākiju dosies arī no Ziemeļamerikas pārbraukušais vārtsargs Kristers Gudļevskis, taču viņš ir iekļauts braucēju sarakstā. Starp mājās palicējiem ir reālie braucēji uz pasaules čempionātu Andris Džeriņš, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks un ralfs Freibergs. Tāpat individuālos treniņus Rīgā turpinās Egils Kalns, Roberts Kaļķis, Renārs Kārkls un Ernests Tomass.

Uz Slovākiju izlase dodas ceturtdien un, iespējams, ka nosauktajā sarakstā var notikt izmaiņas.

Līdzīgi kā Latvijas izlase, arī slovāki jau ir aizvadījuši četras pārbaudes spēles, taču atšķirībā no mūsējiem, tikuši arī pie uzvarām. Vispirms divreiz ar 3:6 un 1:7 tika zaudēts Zviedrijai, bet nākamajos divos mačos pārspēta Vācija - 4:1 un 2:1 (pēcspēles metienos).

Latvijas izlases sastāvs spēlēm pret Slovākiju.

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis, Māris Jučers, Uldis Čalpa;

Aizsargi: Guntis Galviņš, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis, Edgars Siksna, Kristofers Bindulis, Artūrs Salija, Ēriks Ševčenko, Kristiāns Rubīns;

Uzbrucēji: Roberts Bukarts, Ņikita Jevpalovs, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Mārtiņš Karsums, Rodrigo Ābols, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Oskars Batņa, Frenks Razgals, Māris Bičevskis, Renārs Krastenbergs.