Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ķēniņš tuvojas zeltam, Bukarts – attālinās

© ZSC Lions

Soļa attālumā no sava trešā Šveices hokeja čempiona titula nokļuvis Ronalds Ķēniņš, kura pārstāvētā “ZSC Lions” finālsērijā pret “HC Lugano” panākusi jau 3:1. Savukārt Vācijas čempionāta finālā Riharda Bukarta pārstāvētā Berlīnes “Eisbaren” atrodas zaudētājos ar 1:2.

Šveices čempionāta fināla pirmajos trīs mačos uzvarētāja noskaidrošanai pietika ar pamatlaiku, taču ceturtajā spēlē tā noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks. Ceturtā spēle notika Cīrihē un pēc pirmās trešdaļas vietējā komanda bija nonākusi zaudētājos ar 0:2. “ZSC Lions” daudz uzbruka, daudz meta pa vārtiem, taču Lugano komandas vārtos lielisks bija Elvis Merzļikins atvairot visus 17 metienus.

Visā spēlē pa latvieša vārtiem tika izdarīti 53 metieni un atvairīti 50, tostarp arī abi Ķēniņa metieni.

Salīdzinājumam - pa “ZSC Lions” vārtiem tika mests tikai 21 reizi... Laukuma saimnieki uzvaras vārtus guva pagarinājuma 15. minūtē un sērijā ir izvirzījusies vadībā ar 3:1. Ķēniņam šoreiz 24:23 minūšu liels spēles laiks un +1 lietderības koeficients. Sērijas piektā, iespējams, pēdējā spēle notiks sestdien Lugano.

Vācijas hokeja čempionāta finālā starp Berlīnes “Eisbaren” un Minhenes “Red Bull” pēc trim aizvadītām spēlēm vadībā ar 2:1 ir Minhene. Trešajā mačā “Red Bull”savā laukumā uzvarēja ar 4:1. Zaudētājiem ceturtās maiņas spēlētājs Rihards Bukarts izdarīja tikai vienu metienu, bet sērijas ceturtais mačs piektdien Berlīnē.