Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Nāciju kausā motokrosā triumfē Beļģija, Latvijai 16. vieta

Šodien Vācijā norisinājās Nāciju kausa sacensībās motokrosā, kurā triumfēja Beļģijas izlase. Latvijas izlase izcīnīja 16.vietu.

Jau ziņojām, ka no rīta Latvijas izlase spraigā un aizraujošā cīņā, pateicoties Matīsa Karro dramatiskā cīņā izcīnītajai uzvarai, uzvarēja B finālā un nodrošināja vietu sacensību A finālā.

A fināla pirmajā braucienā uz starta no Latvijas izlases stājās Augusts Justs un Dāvis Ivanovs. Starts mūsu braucējiem nebija veiksmīgs, jo Ivanovs pēc pirmā apļa bija 33.vietā, bet Justs – 39.pozīcijā. Turpinājumā ar katru nobraukto apli savu pozīciju uzlaboja Ivanovs, kurš, braucienam beidzoties, finišēja 24.vietā. Justam 37.vieta.

Otrajā braucienā Latvijas izlasi pārstāvēja Matīss Karro un Ivanovs. Pēc pirmā apļa Karro bija 16.vietā, bet Ivanovs 25.pozīcijā. Turpinājumā mūsu braucēji gan dažas vietas ieguva, gan arī zaudēja. Finišā Karro 13.vieta, bet Ivanovam 28.rezultāts.

Pēdējā braucienā labs starts padevās Karro, kurš bija 14.vietā, taču pēc pāris apļiem mūsu sportists jau atradās 11.vietā. Diemžēl vēlāk Karro izstājās (motocikla defekts), bet Justs finišēja 29.vietā.

Absolūtajā kopvērtējumā pirmajā braucienā veiksmīgākā bija Vācija, kura ar otro un 11.vietu tika pie 13 punktiem. Tobrīd tai sekoja Itālija un Austrālija. Taču pēc otrā brauciena kopvērtējumā vadībā izvirzījās Beļģija (25 pts.), kurai sekoja ASV (28) un Itālija (36). Trešā brauciena startā bija liels kritiens, kurā cieta beļģu līderis Klements Desalle. Taču labs brauciena padevās viņa tautietim Kenam de Daikeram, kuram finišā otrā vieta.

Līdz ar to absolūtajā ieskaitē pirmā vieta Beļģijai (27), aiz kuras finišēja ASV (30) un Itālija (33). Igaunijai 10.vieta (92), bet Latvijai 16.pozīcija (129). Lietuva A finālā netika un palika 26.pozīcijā.