Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Rallija "Sarma 2017" uzvarētājs - 16 gadus vecais somu pilots Rovanpera

© Jari Nurminen

Uzvarot visos ātrumposmos, par rallija "Sarma 2017" uzvarētāju šodien kļuva 16 gadus vecais somu pilots Kalle Rovanpera, kurš startēja ar "Škoda Fabia R5". Viņam šajās sacensībās uzvara jau otro gadu pēc kārtas.

Gulbenes apkaimē visā šīs dienas garumā norisinājās Latvijas rallija un rallijsprinta čempionātu otrā posma sacensības, uz starta stājoties aptuveni 70 ekipāžām. Rallija braucējiem, ieskaitot vēsturisko auto klases pārstāvjus, bija jāmēro astoņi ātrumposmi, kamēr rallijsprinta dalībnieki veica sešus.

2016. gada Latvijas čempionu Kalles Rovanperas/Risto Pietilainena ekipāža uzvarēja jau šīs sezonas pirmajā rallijā Alūksnē, bet netālu esošās Gulbenes sniegotajos ceļos somu sportistiem atkal pārliecinoša pirmā vieta. Viņiem izdevās sasniegt labākos rezultātus visos ātrumposmos, tuvākos sekotājus apsteidzot par 38 sekundēm. Viņiem uzvara arī LRC grupā.

Ātri bija arī Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs no latviešu komandas "Sports Racing Technologies", kuri šogad plāno aizvadīt pilnu sezonu Eiropas rallija čempionātā. Šī krievu sportistu ekipāža, arī startējot ar "Škoda Fabia R5", septiņos no astoņiem ātrumposmiem uzrādīja otro labāko rezultātu, tikai vienā "dopā" paliekot trešajā vietā, kā rezultātā otrā vieta arī rallija "Sarma 2017" absolūtajā ieskaitē.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma autosportā atgriezies Georgs Gross. Šis igauņu pilots Gulbenē startēja ar stūrmani Raigo Molderu, pilotējot pasaules čempionāta dalībnieka Ota Tanaka bijušo auto "Ford Fiesta RS WRC". Lai gan teorētiski šī mašīna ir ātrāka, Grosam neizdevās konkurēt ar Rovanperas un Grjazina R5 spēkratiem, tāpēc finišā trešā vieta. Uzvarētājam tika zaudētas 2 minūtes un 18 sekundes.

Ceturtajā vietā finišēja "Neiksans Rally Sport" ekipāža Jānis Berķis/Edgars Čeporjus ar "Ford Fiesta R5". Viņi ar šo auto startēja otro reizi.

Priekšpēdējā ātrumposmi, saņemot triecienu pa aizmugurējo riteni, bez bremzēm palika Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis ("Mitsubishi Lancer Evo X"). Neskatoties uz to, viņi finišu sasniedza, kopējā ieskaitē gūstot piekto vietu, kā arī uzvarot LRC2 grupā.

Savukārt LRC3 vērtējumā uzvarēja igauņi Kens Torns/Kuldars Sikks ("Ford Fiesta R2T"). Pēc veiktiem pieciem ātrumposmiem pārliecinoši līderi bija Mārtiņš Sesks/Andris Mālnieks ("Peugeot 208 R2"), tomēr "LMT Autosporta Akadēmijas" sportistiem nācās izstāties motora problēmu dēļ.

Rallijsprinta ieskaitē pēdējā no sešiem ātrumposmiem izstājās līderi Emīls Blūms/Kaspars Rekmanis ("Mitsubishi Lancer Evo VI"), līdz ar to uzvaru absolūtajā vērtējumā izcīnot Intam Jeršovam/Gintam Bērzem ("Subaru Impreza").

Sezona turpināsies 19. un 20. maijā, kad "Rally Talsi 2017" ietvaros notiks Latvijas rallija un rallijsprinta čempionātu trešais posms.

Rallija "Sarma 2017" rezultāti

vieta Pilots Auto Rezultāts
1. Kalle Rovanpera Škoda Fabia R5 56:01.98
2. Nikolajs Grjazins Škoda Fabia R5 +38.35
3. Georgs Gross Ford Fiesta RS WRC +2:18.61
4. Jānis Berķis Ford Fiesta R5 +3:56.94
5. Jānis Vorobjovs Mitsubishi Lancer Evo X +4:42.77
6. Edijs Bergmanis Mitsubishi Lancer Evo IX +5:26.01
7. Ronalds Baldiņš Mitsubishi Lancer Evo VII +5:32.01
8. Guntis Lielkājis Mitsubishi Lancer Evo IX +6:10.79
9. Rolands Jaunzems Mitsubishi Lancer Evo VIII +6:13.17
10. Sergejs Remeņņiks Mitsubishi Lancer Evo X +6:33.75