Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

EEDC Rīgas posmā cīnīsies arī spēcīgākie Polijas un Krievijas drifteri

Sestdien, 16. jūnijā sporta kompleksā Biķernieki notiks 2012. gada Austrumeiropas Pro Drifta čempionāta (EEDC) 2. posms un Latvijas PRO drifta čempionāta 1. posms, kas būs vienas no šīs sezonas vērienīgākajām PRO drifta sacensības Baltijā.

Sacensībās uz starta stāsies gan visi Latvijas PRO drifta braucēji, gan daudzi tuvāko kaimiņvalstu drifta meistari. Biķerniekos plāno ierasties aptuveni 40 sportisti no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas.

Poļi tiek uzskatīti par vieniem no spēcīgākajiem braucējiem Eiropā un tieši Latvijas autosporta mīļotājiem būs lieliska iespēja 16. jūnijā trasē redzēt 2011. gada spēcīgāko Polijas drifta meistaru Pāvelu Trelu (Pawel Trela), kā arī arī slavenāko Krievijas drifta komandu "Evil Empire", kas Latvijā ieradīsies ar četriem pilotiem, kuru vidū būs arī 2011. gada Krievijas čempions Felikss Čikipahovjans un vienmēr agresīvi braucošais Maks Tvardovskijs. Savukārt no Ukrainas ieradīsies EEDC 1. posma, kas norisinājās Minskā, abi finālisti – uzvarētājs Dmitrijs Iļjuks un 2. vietas ieguvējs Aleksejs Golovņja.

Biķerniekos uz EEDC 2. posma starta stāsies arī spēcīgākie Igaunijas un Lietuvas sportisti. Igauniju pārstāvēs latviešu skatītāju favorīts Henrijs Puhmas, kas aizvadītajā gadā skatītāju mīlestību iemantoja, driftējot ar Audi Coupe. Šogad igaunis izrādīs savu jauno auto – BMW JZ46. No Lietuvas ieradīsies Latvijas publikai labi pazīstamais Kestutis Petronis, kas driftā atgriežas pēc divu gadu pātraukuma.

HGK Motorsport komanda skatītāju ērtībām, EEDC posma laikā Biķernieku trasē uzstādīs lielu ekrānu, kas ļaus skatītājiem tribīnēs sekot līdzi notikumiem visā trasē, bet dalībnieku parkā būs bezmaksas atrakcijas bērniem no 1188 informatīvā uzziņu dienesta.

Atšķirībā no pagājušā gada Latvijas un Austrumeiropas drifta čempionātu uzvarētāji tiks noteikti divos atsevišķos finālos, kas gan braucējiem, gan skatītājiem nozīmēs vēl vairāk braucienus, cīņas un dūmus. Latvijas PRO drifta čempionātā finālā iekļūs 16 labākie, savukārt EEDC fināla cīņas aizvadīs 32 braucēji.

Biļetes uz 2012. gada EEDC Rīgas posmu iespējams iegādāties izdevīgāk Biļešu Serviss kasēs un Statoil degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā. Šobrīd vēl ir pieejamas biļetes no iepriekšpārdošanas akcijas tikai par 5 latiem. EEDC sacensības sāksies ar svinīgo atklāšanu pulksten 14:00 un ilgs aptuveni līdz pulksten 19:00. Ieeja trasē būs atvērta jau no pulksten 12:00.