Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

F1 komandas "Marussia" testu pilote pēc avārijas zaudējusi labo aci

© Scanpix

Diemžēl šodien noskaidrojies, ka ''Marussia'' testpilote Marija de Vilota pēc vakardienas piedzīvotās smagās avārijas ir zaudējusi labo aci.

Jau ziņojām, ka Marija de Vilota vakar ar ''Marussia'' formulu Duksfordas lidlaukā aizvadīja testu braucienus. Vēlāk sportiste devās boksos un brīdī, kad formula praktiski jau bija apstājusies, tā pēkšņi strauji uzņēma ātrumu un ieskrēja priekšā stāvošajā smagajā automašīnā. Minētajā avārijā visu triecienu uzņēma sportistes ķivere.

Pēc negadījuma sportiste uzreiz tika nogādāta slimnīcā, kur ārsti atzina, ka sportistes stāvoklis esot stabils. Vakar sportistei tika veikta operācija, kura ilga no otrdienas pēcpusdienas līdz trešdienas rītam. Taču šodien no slimnīcas tika paziņota skumja ziņa.

''Mēs esam pateicīgi par to medicīnisko uzmanību, ko Marija ir saņēmusi. Sportistes ģimene vēlas pateikties neirologu un plastiskās ķirurģijas komandām. Diemžēl ar lielām skumjām man ir jāpaziņo, ka saistībā ar traumām, ko Marija guva, viņa ir zaudējusi labo aci. Mūsu prioritāte joprojām ir viņas veselība un Marijas ģimene, kura šobrīd ir slimnīcā. Mēs darām visu, lai atbalstītu viņus.''