Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Notiks F1 nakts sacīkste Taizemē

© Scanpix

Tiek plānots, ka 2014. gadā viens no F1 posmiem notiks Taizemes galvaspilsētā Bangkokā, turklāt sacīkste notiks pilsētas ielās nakts laikā.

Taizemes Sporta pārvaldes vadītājs Kanokfands Čulakasems un kompānijas ”Red Bull” īpašnieka padomnieks tikās ar F1 bosu Bērniju Eklstounu. Tika panākta principiāla vienošanās, ka Bangkokas naksnīgajās ielās notiks pirmās formulas posms jau 2014. gadā. Organizatoriem būs jāsamaksā par tiesībām rīkot Bangkokas F1 posmu (nedaudz vairāk kā 40 000 000 $). Čulakasems uzskata, ka nebūs problēmu sarūpēt vajadzīgo naudas summu (valsts dos 60% , bet privātās kompānijas – 40%). Sarunu turpinājumā vēl jāvienojas par detaļām.

Interesanti, ka pirmās formulas posmā savulaik ir uzvarējis arī Taizemes autobraucējs. 1948. gadā to paveica princis Bira (jeb Birabonze Banudeju Banubanu). Viņam pieder ideja par formulas posma rīkošanu Taizemē. Minētā prinča sapnis sāka īstenoties jau 2010. gadā, kad Taizemes galvaspilsētas ielās notika F1 paraugbrauciens, ko vēroja vairāk kā 100 000 ineteresentu.