Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Rallijā atlikuši tikai trīs ātrumposmi

Eiropas rallija čempionāta 2.posma un Latvijas rallija čempionāta dalībniekiem Rally Liepāja-Ventspils ietvaros šopēcpusdien ir atlicis vien veikt trīs ātrumposmus nedaudz vairāk nekā 51 kilometra garumā.

Pretendenti uz uzvarām kopvērtējumā ir sevi pieteikuši pietiekami skaidri, tomēr galīgos rezultātus uzzināsim tikai pēc tam kā būs nobraukti pēdējie 3,4 kilometri ātrumposmā Ventspils kalns 2.

Patlaban uz uzvaru ERČ 2.posma ieskaitē pretendē soms Jāri Ketomā ar stūrmani Kaju Lindstrēmu (Ford Fiesta RRC), kuriem tuvākais sekotājs zaudē nieka 19,5 sekundes. Trešajā vietā ar mazām izredzēm kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena pēc 12.ātrumposma atrodas Fransuā Delekūrs un viņa stūrmanis Dominiks Saviņjoni.

Latvijas rallija čempionātā, kam vakar ar krieva Alekseja Lukjaņuka pārliecinošo uzvaru noslēdzās 1.posms, šodien pa vietām tiks sadalīti 2.posma ātrākie braucēji. Trīs posmus pirms finiša labāko braucēju trijnieku veido Jānis Feldmanis, Vasīlijs Grjazins un Aleksejs Lukjaņuks, kuram ir labas izredzes uzvarēt arī šajā posmā, jo no Feldmaņa viņš atpaliek tikai 19,9 sekundes.

Pēc tam kā būs šķērsota finiša līnija un svinīgā estakāde parkā starp Ganību un Zvaigžņu ielu, sāksies gatavošanās apbalošanas ceremonijai. Tā notiks Olimpiskā centra Ventspils telpās plkst. 20.