Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Bruņinieks un Grīns izcīna trešo vietu rallijā "Sarma 2013"

23.februārī un 24.februārī Apes un Gulbenes ceļos notika šīgada noslēdzošais ziemas rallijs - "Sarma 2013", kurā uz starta stājās vairāk kā 100 rallija ekipāžas.

Vienlaikus ar rallija otro dienu, norisinājās arī Latvijas rallijsprinta čempionāta 2. posms, kurā pārliecinošu uzvaru 2WD Open klasē izcīnīja "ANB Autosports" ekipāža Atis Bruņinieks/Mārtiņš Vitkovskis. Savukārt otra "ANB" ekipāža Nauris Bruņinieks/Edgars Grīns izcīnīja 3. vietu rallija "Sarma 2013" R2 klasē.

Sākotnēji abu "ANB" komandas ekipāžu plānos ietilpa tikai starts rallijā, taču pēc tam, kad Atis Bruņinieks/Mārtiņš Vitkovskis rallija pirmajā dienā cieta avārijā, apmetot kūleni pirmajā ātrumposmā, plāni mainījās. "Sabojājās bremzes. Vienkārši nebija iespējams nospiest bremžu pedāli tīri mehāniskas vainas dēļ un tāpēc arī tāds iznākums," avāriju komentē Atis Bruņinieks.

Pateicoties mehāniķu iniciatīvai un darbam nakts garumā, ekipāža Atis Bruņinieks/Mārtiņš Vitkovskis varēja iziet uz starta rallija otrajā dienā, 24. februārī, taču viņi neturpināja cīņas rallijā, bet gan rallijsprintā. "Automašīnas virsbūve bija tā sabojāta, ka mēs vairs nevarētu uzrādīt konkurētspējīgu rezultātu rallija ieskaitē, tāpēc nolēmām startēt rallijsprintā," savu lēmumu skaidro Atis Bruņinieks. "Rallijsprintā ar rezultātu esmu apmierināts, vienīgi uz pirmo ātrumposmu mehāniķi nepaspēja pārbaudīt bremzes, un auto pats bremzējās. Pēc tam viss bija lieliski. Ar rezultātu esam apmierināti un arī ātrumposmi bija vienkārši lieliski," noslēdz Atis.

Arī otra ANB komandas ekipāža Nauris Bruņinieks/Edgars Grīns uz starta stājās pirmo reizi pēc piedzīvotās avārijas rallijā "Liepāja-Ventspils", uzreiz izcīnot 3. vietu R2 klasē. "Mūsu mērķis noteikti nebija pirmais trijnieks. Protams, pēc piedzīvotās avārijas bija stress un neticība paša pierakstītajai stenogrammai, taču nolēmām šoreiz braukt tā kā pašiem patīk un nekoncentrēties tik daudz uz rezultātu," stāsta Nauris Bruņinieks. "Par trešo vietu esam ļoti priecīgi. Īpaši prieks par to, ka varam braukt vienos laikos ar Emīlu Blūmu, kas liecina par to, ka varam cīnīties par augstām vietām kopvērtējumā," tā Nauris.

Nauris Bruņinieks un Edgars Grīns turpinās cīņu Latvijas rallija čempionāta R2 klasē, kurā pēc trīs aizvadītajiem ātrumposmiem kopvērtējumā dala trešo vietu ar Okartes Autosporta Akadēmijas ekipāžu Kristapu Feldmani/Raivi Poišu.

Savukārt Atis Bruņinieks šobrīd par turpmākajiem startiem rallijā un rallijsprintā vēl nav pārliecināts, jo nepieciešams pilnībā pārbūvēt cietušo automašīnu un šobrīd viss ir atkarīgs, vai "ANB" komandai izdosies piesaistīt kādu sponsoru.

Rezultāti rallijsprinta "Sarma 2013" 2WD Open klasē:

1. A.Bruņinieks/M.Vitkovskis 43:06.66

2. J.Krickis/A.Mālnieks +3:38,24

3. Ģ.Vītiņš/J.Teteris +5:43,58

4. A.Ozoliņš/D.Arājs +8:09,27

Rezultāti rallija "Sarma 2013" R2/2WD klasē:

1. R.Sirmacis/M.Kulšs (R2) 1:11:28.35

2. E.Blūms/I.Vecgailis (R2) +1:11.09

3. N.Bruņinieks/E.Grīns (R2) +1:32.84

4. K.Feldmanis/R.Poišs (R2) +2:49.25

5. M.Ķenavs/J.Vīksna (R2) +3:50.76

6. M.Repšys/A.Tenys (2WD) +3:54.98