Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Štrombergam un Treimanim dubultuzvara otrajā Eiropas čempionāta posmā pēc kārtas

Latvijas BMX sportistiem turpinot dominēt šīs sezonas Eiropas čempionātā, svētdien Vācijā otro dubultuzvaru divās dienās izcīnīja Māris Štrombergs un Edžus Treimanis.

Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs līdz ar to ticis pie panākumiem visos sešos šosezon aizvadītajos posmos.

Vēl no Latvijas sportistiem svētdien notikušajā sestajā posmā finālu sasniedza arī Rihards Veide, kurš izcīnīja ceturto vietu.

Savainojuma dēļ uz Vāciju nav devies Toms Mankus, kurš pēc četriem posmiem kopvērtējumā atradās augstajā ceturtajā vietā.

Savukārt pēc sestdien aizvadītā piektā posma pārliecinošā kopvērtējuma līderpozīcijā atradās Štrombergs, Treimanis ieņēma trešo vietu, bet Veide un Mankus bija attiecīgi ceturtajā un sestajā pozīcijā.

Līdzīgi sasniegumi Latvijas sportistiem pa spēkam bija vēl tikai 2006.gadā, kad Eiropas čempionātā aizņēma visu goda pjedestālu.

Teicamu sniegumu junioru konkurencē svētdien nodemonstrēja Kristens Krīgers, kurš izcīnīja trešo vietu, uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi divu dienu laikā.

Krīgers pēc pieciem posmiem atradās kopvērtējuma ceturtajā vietā.

Eiropas čempionātā šosezon kopumā paredzēti 12 posmi, kas norisināsies sešās dažādās Eiropas pilsētās. Divi posmi 8. un 9.jūnijā norisināsies arī Rīgā, Mežaparka trasē.