Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Par Latvijas Grand Prix cīnīsies desmit latviešu motosportisti

Jūlija pirmajā nedēļas nogalē, 6. un 7. jūlijā Ķeguma motokrosa trasē "Zelta Zirgs" notiks Baltijā lielākie motosporta svētki. Četrās Latvijas Grand Prix klasēs kopumā uz starta stāsies vairāk kā divsimt motosportistu, no kuriem desmit pārstāvēs Latviju.

Ņemot vērā iepriekšējo posmu rezultātus, Latvijas motosporta faniem ir jāgatavojas ar pilnu sparu atbalstīt savējos, jo sevišķi EMX 125 un EMX 250 klasēs, kurās mūsu sportisti ir spējīgi ne vien cīnīties par vietu pirmajā desmitniekā, bet arī būt čempionāta līderi.

Karaliskajā MX1 klasē Latviju pārstāvēs pieci sportisti. Vislabākais sniegums ir gaidāms no Matīsa Karro, Dāvja Ivanova un Augusta Justa. Tie regulāri cīnās par vietām otrajā desmitniekā, bet mājas trasē var sagādāt pārsteigumu, un ielauzties arī pirmajā desmitniekā. Lielākās cerības tiek liktas uz Matīsu Karro, kurš veiksmīgi ir atguvis savu veselību un fizisko formu. MX1 klasē uz starta stāsies arī tādi Latvijas sportisti kā Ivo Šteinbergs un Dāvis Līvs.

MX2 klasē šoreiz Latviju pārstāvēs tikai viens sportists – Roberts Justs, kuram šajā sezonā vēl neizdodas pilnvērtīgi cīnīties ar pārējiem šīs klases sportistiem, taču mājas trasē viņam ir visas iespējas palielināt savu čempionāta punktu skaitu.

Viennozīmīgi latviešu līdzjutējiem visbūtiskākās šoreiz būs Eiropas čempionāta klases. Un ne velti, EMX 125 klases čempionāta līderis pēc diviem posmiem ir neviens cits kā mūsu pašu Pauls Jonass, kurš ir uzvarējis visos šīs sezonas sacensību braucienos. Šī fakta dēļ vien mototrasē "Zelta Zirgs" Latvijas karogiem ir jābūt pārliecinošā pārsvarā. Paulam Jonasam EMX 125 cīņā piebiedrosies Tomass Šileika, kurš arī ir spējīgs cīnīties par godalgotām vietām, un Kristers Drevinskis.

Zviedrijas Grand Prix pierādīja, ka Latvijas motosporta faniem vērība ir jāpievērš arī EMX 250 klasei, kurā startē Kārlis Sabulis. Zviedrijā viņš fināla sacensībās cīnījās par vietu pirmajā pieciniekā un spēja finišēt 6. vietā, tikai nepilnas trīs sekundes desmitdaļas atpaliekot no piektās vietas ieguvēja.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas Grand Prix notiks pateicoties Latvijas Republikas Valdības atbalstam, kas ir finansējusi GP licences apmaksu.