Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Serēna Viljamsa grūtniecības dēļ šosezon vairs nespēlēs

© Reuters/Scanpix

23 "Grand Slam" turnīru uzvarētāja Serēna Viljamsa gaida bērniņu, kura nākšana pasaulē paredzēta rudenī, un attiecīgi šosezon vairs nespēlēs, apstiprinājis viņas pārstāvis.

Serēna Viljamsa par savām mātes cerībām lika runāt jau vakar, sociālajos tīklos publiskojot savu attēlu ar parakstu "20 nedēļas". Šis attēls gan tika teju uzreiz izdzēsts, bet šodien Viljamsas preses pārstāvis apstiprināja, ka viņa patiešām ir stāvoklī. Tiek paredzēts, ka bērniņa nākšana pasaulē notiks rudenī.

35 gadus vecā Viljamsa nav spēlējusi oficiālos turnīros kopš "Australian Open", pamatojot to ar ceļgala savainojumu. Lai arī viņas pārstāvji to nav apstiprinājuši, pašreizēja atrašanās grūtniecības 20. nedēļā nozīmētu, ka "Australian Open" triuma brīdī Viljamsa jau divus mēnešus bija stāvoklī.

Viljamsa nākamajā nedēļā atgriezīsies WTA ranga pirmajā vietā, turklāt viņa savu vietu varētu paturēt arī pēc sezonas izlaišanas. WTA noteikumi paredz, ka viņa ranga vietu nezaudēs, ja būs gatava piedalīties turnīrā 12 mēnešu laikā pēc bērniņa piedzimšanas.

Līdzīgi piemēri jau novēroti. 2009. gadā beļģiete Kima Klijstersa uzvarēja "US Open" tikai 18 mēnešus pēc meitas laišanas pasaulē, bet ranga bijusī līdere Viktorija Azarenka kļuva par māti pagājušajā decembrī, bet jau martā atgriezās treniņos un viņas atgriešanās oficiālā turnīrā tiek paredzēta jūnijā.