Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova Vimbldonā nespēj pretoties britu tenisistei Vatsonei

© Scanpix

Anastasijai Sevastovai (WTA 19.) Vimbldonas vienspēļu turnīrs beidzās ar bezcerīgu zaudējumu 2. kārtā pret ranga 102. vietā esošo Lielbritānijas tenisisti Hezeri Vatsoni – 0:6, 4:6.

Sevastovai milzīgas problēmas sagādāja Vatsones piedāvātais ātrums, un Anastasija britu tenisistes tempam vienkārši nespēja turēt līdzi, regulāri kļūdoties piespiedu kārtā ar sitieniem autā vai tīklā.

Savā pirmajā serves geimā viņa bija vadībā ar 40:30, bet pēc tam zaudēja trīs punktus pēc kārtas. Sevastova divreiz pēc asiem Vatsones uzbrukumiem iesita tīklā, bet vēl vienā epizodē Lielbritānijas tenisiste pēc spēcīga "forehand" sitiena pa līniju izspēli viegli pabeidza pie tīkla.

Mača ceturtajā geimā Sevastova ar savu servi uzvarēja tikai vienā izspēlē un tika nobreikota pēc tam, kad breikbumbas izspēlē divreiz izpildīja nepietiekami labu "dropšotu". Vatsone abas reizes tika bumbiņai klāt un otrajā reizē precīzi nospēlēja pie tīkla.

Sevastovai vēl viens neveiksmīgs saīsinātais sitiens bija arī seta pēdējā geimā setbumbas izspēlē. Vatsone atkal "izvilka" bumbiņu un uzvarēja izspēlē. Sevastovai šajā setā uzņemšanā bezcerība - tikai divi punkti. Seta kopējos punktos viņai pamatīga sagrāve ar 8:25!

Tikai 19 minūtes ilgušajā 1. setā Vatsone nospēlēja dominējošu, ļoti tīru un kvalitatīvu tenisu, bet 2. seta pirmajā pusē daudz kļūdījās, dodot Sevastovai cerības uz cīņas laušanu. Trīs Vatsones kļūdas seta otrajā geimā Sevastovai palīdzēja iegūt viņas pirmo geimu. Nākamajā geimā Vatsonei trīs dubultkļūdas, no kurām pēdējā bija trešās breikbumbas izspēlē. Vatsone pirms tam ar eisu un precīzu spēli pie tīkla pēc kārtējā neveiksmīgā Sevastovas "dropšota" atspēlēja divas breikbumbas. Pateicoties Vatsones neveiksmīgajai servēšanai, Sevastova izvirzījās vadībā ar breiku, kas tūlīt viegli nostiprināts - 3:1.

Sevastova zaudēja nākamajos divos geimos. Sestajā geimā viņa divreiz netrāpīja apvedošos sitienus (auts un tīkls) pēc tam, kad Vatsone uzsita pa līniju no kreisās puses. Sitiens tīklā pēc Vatsones uzbrukuma Anastasijas otrajai servei nozīmēja breikbumbu pretinieci. Sevastova trāpīja spēcīgu pirmo servi. Vatsonei pēc tam paveicās, kad viņas sistā bumbiņa aizķēra tīklu un nokrita Sevastovas laukuma pusē - otrā breikbumba. Vatsone uzbruka ar "backhand", Sevastovai sitiens no kreisās puses neizdevās - 3:3.

Abas sportistes pēc tam apmainījās ar "sausajiem" breikiem. Vatsone pa reizei trāpīja autā un tīklā, Sevastova pēc tam divreiz precīzi uzbruka ar "forehand", atjaunojot breika pārsvaru - 4:3. Vatsone astotajā geimā apbrīnojamā veidā izrēķinājās ar Sevastovas pirmajām servēm - bumbiņa pa reizei atsista pa līniju un diagonāli, uzreiz ar pirmo sitienu iegūstot punktu, kā arī vēl vienā epizodē Sevastovai piespiestā kļūda pēc Vatsones spēcīga uzbrukuma. Anastasija pēc tam pie 0:40 iesita tīklā pirmās serves izspēlē - 4:4.

Sevastova zaudēja arī savu nākamo serves geimu pie rezultāta 4:5, kas nozīmēja mača finišu. Vatsonei kārtējā uzbrukumu sērija, un Sevastova 10. geimā spēja uzvarēt tikai vienā izspēlē, kad Vatsone pie 0:40 pirmās mačbumbas izspēlē bumbiņu raidīja tīklā. Otrās mačbumbas izspēlē tīklā iesita Sevastova. Mačs ilga tikai 61 minūti.

Statistika

Rādītājs Sevastova Vatsone
Eisi 0 1
Dubultkļūdas 0 5
1. serves precizitāte 57% 54%
Iegūtie punkti ar 1. servi 12/27 18/29
Iegūtie punkti ar 2. servi 6/20 14/25
Tīri uzvarētās izspēles 19 7
Nepiespiestās kļūdas 13 13
Spēle pie tīkla 3/5 11/16
Breikpunktu realizācija 2/4 6/8
Visi iegūtie punkti 40 61