Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko cīnās, taču nespēj apturēt Venusu Viljamsu

© Scanpix

Aļonai Ostapenko (WTA 13.) karjeras labākais Vimbldonas turnīrs beidzās ar zaudējumu ceturtdaļfinālā pieckārtējai čempionei Venusai Viljamsai (WTA 11.) – 3:6, 5:7.

Viljamsa savā pirmajā servēšanas reizē izcēlās ar trim eisiem, Ostapenko - uzreiz tika nobreikota. Venusa bumbiņu spēcīgi atsita pēc abām Aļonas servēm, un Ostapenko šajā geimā četras reizes iesita tīklā. Amerikānietei pēc tam vēl viens viegls serves geims deva 3:0 pārsvaru.

Viljamsas otrajā geimā iegūtā breikbumba arī bija vienīgā breika iespēja šajā setā. Neskatoties uz ierastajām problēmām spēlē ar otro servi, Ostapenko pretiniecei vairs breikbumbas nedeva, bet pašai uzņemšanā variantu nebija - Aļona nevienā no Venusas serves geimiem nespēja gūt vairāk par diviem punktiem.

Ostapenko 2. seta pirmajā serves geimā nospēlēja daudz labāk nekā iepriekšējā setā un geimā uzvarēja "uz 15", šo geimu pabeidzot ar fantastisku "forehand" sitienu, kas izpildīts skrējienā. Bumbiņa piezemējās labajā stūrī. Spēle ar "forehand" viņai nākamajā geimā ļāva nopelnīt savu pirmo breikbumbu, turklāt bija laba iespēja, taču viņa kļūdījās ar "forehand" retā garā izspēlē, bumbiņu raidot pāri gala līnijai.

Aļona nospēlēja paviršu trešo geimu, kurā trīs reizes kļūdījās ar "backhand" un servi zaudēja "sausā", nokļūstot iedzinējos ar setu un breiku, kuru Viljamsa viegli nostiprināja - 1:3. Ostapenko sestajā geimā izdevās atspēlēties. Vairāki spēcīgi "backhand" uzbrukumi viņai deva divas breikbumbas pēc kārtas (15:40). Šajā geimā nekas vairāk nebija jādara, jo Venusai pirmās breikbumbas izspēlē dubultkļūda! Ostapenko pēc tam pārliecinošs serves geims ar tikai vienu zaudētu izspēli, setā izvirzoties vadībā ar 4:3. Aļonai atspēlēšanās sērijas laikā bieži izdevās ar diagonālajiem sitieniem likt Viljamsai skriet, kam viņa nebija gatava, par katru cenu necenšoties tikt klāt stūros lidojušām bumbiņām.

Ostapenko 10. geimā bija divu punktu attālumā no tikšanas līdz 3. setam - 5:4, 15:30. Viljamsai kritiskā brīdī talkā nāca viņas spēcīga serve, un viņa trīs reizes pēc kārtas trāpīja pirmo servi - eiss, pēc tam divas serves, kuras Ostapenko nespēja atsist laukuma robežās. Rezultāts tūlīt kļuva 5:5. Aļonai pēc tam ļoti nekvalitatīvs geims, pieļaujot trīs "forehand" kļūdas un vienreiz neprecīzi nospēlējot ar "backhand". Viljamsa pēc tam viegli izservēja maču, kas lietus draudu dēļ notika zem Vimbldonas galvenā korta jumta.