Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova šodien spēlēs Rumānijā, Gulbim mačs Zviedrijā

© AFP/Scanpix

Māla seguma turnīrus Eiropā šodien sāks Anastasija Sevastova un Ernests Gulbis. Sevastova spēlēs WTA "International" sērijas turnīrā Bukarestē, bet Gulbim cīņas "ATP World Tour 250" sacensībās Bostādē.

Sevastova Rumānijā pirmoreiz WTA turnīrā izlikta ar pirmo numuru

Sevastovai šīs sezonas kalendārs ir ļoti līdzīgs pagājušā gada maršrutam. Pēc Vimbldonas tas nozīmē nevis vairāku nedēļu atpūtu pirms "hard" turnīru sērijas Ziemeļamerikā, bet gan uzspēlēšanu divos māla turnīros - šonedēļ Bukarestē un nākamnedēļ Bostādē.

Anastasijai pērn viesošanās Bukarestē bija ļoti veiksmīga, izņemot finiša daļu, kad viņa finālā ar 0:6, 0:6 zaudēja Simonai Halepai. Rumānijas labākā tenisiste šoreiz Bukarestē nespēlē, kas nozīmē divas lietas. Pirmkārt, titulu būs iespēja iegūt citām tenisistēm. Otrkārt, Halepas nepiedalīšanās ranga 17. vietā esošajai Sevastovai ļāvusi pirmoreiz WTA karjerā kļūt par turnīra pirmo numuru.

Līdz šim Sevastova trīs reizes bijusi izlikta ar 2. numuru. Pirmajos divos turnīros - janvārī Hobārtā un jūnijā Notingemā - viņa zaudēja jau pirmajā mačā, bet trešajā turnīrā Sevastova kļuva par čempioni, uzvarot savdabīgajā zālāja seguma turnīrā Maljorkā.

Tikšana pie pirmā numura automātiski negarantē titula izcīnīšanu vai labu rezultātu, turklāt Sevastovai izloze nav bijusi veiksmīga - pirmajos trīs mačos iespējamas tikšanās ar tenisistēm, pret kurām Anastasijai ne vien ir negatīva bilance, bet arī kuras vēl nav pieveiktas. Ja viss notiktu "pēc plāna", Sevastova vispirms tiktos ar Janu Čepelovu (0-2), pēc tam ar Danku Koviniču (0-1), kam sekotu ceturtdaļfināls pret Soranu Kirsteju (0-2).

Sevastovas pirmā pretiniece, 24 gadus vecā Čepelova, šobrīd rangā atrodas 91. vietā, bet viņas rekords ir 50. vieta, to sasniedzot pirms trim gadiem. Viņa ir visu segumu spēlētāja, bet viskomfortablāk jūtas uz māla. Uz tā viņai arī vienīgais WTA līmeņa fināls, 2014. gadā sasniedzot titula spēli Čārlstonā.

Šogad Čepelova WTA līmenī guvusi tikai sešas uzvaras, no tām pusi sakrājot aprīļa beigās Stambulā, kur tika līdz māla turnīra pusfinālam "International" līmenī. Čepelova pagājušajā nedēļā iespaidīgi uzvarēja ITF 100 000 turnīrā Budapeštā, kur piecos mačos nezaudēja nevienā setā, turklāt nevienā no 10 setiem pretiniecēm neatdeva vairāk par četriem geimiem. Finālā ar 6:4, 6:3 pieveikta Koviniča.

Sevastova ar Čepelovu pirmoreiz tikās 2013. gada martā, kad savas pirmās karjeras pēdējā mačā slovākietei ar 5:7, 1:6 zaudēja uz "hard" seguma Maiami kvalifikācijā. Otrā cīņa notika pagājušajā sezonā Čārlstonā, kur uz zaļā māla Anastasijai zaudējums ar 4:6, 6:4, 1:6.

Čepelova izceļas ar lielu dažādību. Tāds teniss viņai vairākkārt palīdzējis izsist no ritma elites spēlētājas, sakrājot trīs uzvaras pret Top 3 spēlētājām - 2014. gadā Čārlstonā pieveikta pirmā rakete Serēna Viljamsa, 2015. gadā Vimbldonā trešais numurs Halepa un nākamajā sezonā Vimbldonā apspēlēta tobrīd 2. vietā bijusī Garbinje Mugurusa.

Sevastova šodien spēlēs ap plkst. 16:00 jeb pēc tam, kad beigsies Jūlijas Gērgesas un Aleksas Glačas mačs, kam jāsākas 14:00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā