Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastovai vakarā otrā spēle Rumānijā

© SCANPIX

Anastasijai Sevastovai (WTA 17.) šovakar plkst. 20:30 gaidāma Bukarestes WTA "International" turnīra 2. kārtas spēle pret ranga 125. vietā esošo Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču.

Sevastova Koviničai vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē piekāpās bez lieliem variantiem, kad viņai 2015. gada sezonas izskaņā ar 4:6, 3:6 zaudēja Limožā, abām toreiz sacenšoties uz "hard" hallē.

Koviničai ir spēcīga serve un jaudīgs uzbrukums, viņai nav alerģijas pret garajām izspēlēm - kombinācija, pret kuru Sevastovai ir grūti cīnīties. Proti, pretiniecei ir spēcīgāks teniss un viņai netrūkst pacietības, lai pret Sevastovu izveidotu produktīvas kombinācijas. Koviničai tieši māls ir mīļākais segums.

Šodienas mačs gan solās būt pavisam citādāks nekā abu pirmā tikšanās - gan spēlētā tenisa, gan arī, visticamāk, mača iznākuma ziņā. Ja vien Koviničai nebūs brīnumainas atlabšanas, Sevastova, domājams, uzvarēs un to varētu pat izdarīt graujoši.

Dankai ir problēmas abām kājām, vakar ar lielām mocībām nospēlējot līdz galam maču pret Magdalēnu Frehu - 6:3, 5:7, 6:3. Koviniča pat sev sarežģīja dzīvi, nospēlējot vienu lieku setu. Viņa 2. setā nespēja izservēt maču, esot vadībā ar divām mačbumbām (6:3, 5:4 un 40:15).

SCANPIX

Koviniča grūto maču pabeidza būtībā ar stāvošu tenisu (bez skriešanas), bet 19 gadus vecā Polijas tenisiste, kura nekad nav uzvarējusi WTA pamatturnīru spēlēs, nemācēja izmantot lielisko situāciju. Sevastova spēlē gudrāku un tenisu un prastu izmantot Koviničas kustēšanās problēmas. Sagaidāms, ka Koviniča šodien centīsies saīsināt izspēles un uzbrukt pie pirmās labās iespējas, jo viņas stāvoklī ilga bumbošanās pret Sevastovas līmeņa spēlētāju būs zaudējuma formula.

Interesanti, ka Sevastova otrajā mačā pēc kārtas sacentīsies ar tenisisti, kura pagājušajā nedēļā sasniedza finālu ITF 100 000 turnīrā Budapeštā. Anastasija vakar uzveica šī turnīra čempioni Janu Čepelovu, kurai dažas dienas pēc titula izcīnīšanas liela izsalkuma nebija. Viņai finālā zaudējusī Koviniča savā pirmajā mačā Rumānijā izrādīja daudz lielāku interesi, tiesa, uzkrātais nogurums (pagājušajā nedēļā spēlēti trīs mači ar trim setiem) un savainojumi nav optimismu radoša kombinācija.