Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Gulbis tiek pie divām mačbumbām, bet zaudē trešajā setā

© AFP/Scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis (ATP #348) šodien Bostādes "ATP World Tour 250" turnīra otrajā kārtā gandrīz trīs stundu ilgā cīņā ar 6-4, 6-7(5) un 3-6 piekāpās pasaules rangā 33. vietā esošajam Krievijas tenisa jaunajam talantam Karenam Hačanovam. Otrajā setā Gulbim pie pretinieka serves bija divas mačbumbas.

Gulbim Bostādē sākotnēji otrajā kārtā tika plānots mačs pret Rišāru Gaskē, taču ar ceturto numuru izliktais francūzis dalību no turnīra atsauca muguras savainojuma dēļ. Viņa izstāšanās rezultātā no pirmās kārtas bija brīvs piektais numurs Hačanovs.

Latvietim jau pirmajā geimā nācās atspēlēt breikbumbu, kas arī izdevās un vēlāk sava serve tika nosargāta. Ceturtajā geimā Hačanovs neļāva Gulbim uzvarēt nevienā izspēlē, taču pārsvarā geimi bija līdzīgi un tajos bija nepieciešamas vismaz sešas izspēles. Tuvojoties seta beigām, geimi kļuva īsāki - astotajā geimā krievs atkal atstāja Ernestu uz nulles, bet nākamajā geimā ar to pašu atbildēja Gulbis. Desmitajā geimā latvietis pirmoreiz mačā ieguva breikbumbu un prata to izmantot, nodrošinot uzvaru setā ar 6-4.

Otrā seta pirmajā geimā Gulbim bija jāatspēlē divas breikbumbas, un arī ar šo uzdevumu viņš tika galā, nosargājot savu servi. Trešajā geimā Latvijas tenisists pretiniekam neļāva uzvarēt nevienā izspēlē, bet nākamajā geimā pie Hačanova serves pats nepaņēma ne punkta. Turpinājumā nedaudz vieglāk uzvaras geimos nāca latvietim, bet devītajā geimā Hačanovs ieguva breikbumbu, kuru Ernestam atkal izdevās atspēlēt. Desmitajā un 12. geimā Gulbis ieguva breikbumbas mačbumbu vērtībā, taču atšķirībā no pirmā seta galotnes tās izmantot neizdevās. Seta uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams taibreiks, kurā latvietis izvirzījās vadībā ar 5:3, turklāt viņam bija iespēja servēt. Taču nākamos četrus punktus guva Hačanovs.

Trešā seta otrajā geimā krievu tenisists ieguva divas breikbumbas, bet Gulbis nesalūza un atspēlējās, tomēr ceturtajā geimā latvietis zaudēja savu servi un nonāca iedzinējos ar 1-3. Pēdējā reālā cerība izglābties no zaudējuma radās septītajā geimā, kad Ernests ieguva divas breikbumbas, taču Hačanovs abas atspēlēja un panāca 5-2. Nākamajā geimā Gulbis atspēlēja vienu mačbumbu, bet devītajā geimā Hačanovs pielika punktu setam un mačam - 6-3.

Gulbis šajā Zviedrijas turnīrā spēlēja trešo reizi. Tikšana līdz otrajai kārtai viņam ir atkārtots labākais rezultāts, vienu uzvaru šeit gūstot arī 2015. gadā, kad viņu mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā apturēja Pols-Anrī Matjē.

Šodien Gulbim neizdevās tikai otro reizi šogad izvairīties no zaudējuma turnīra otrajā mačā. Vairāk par vienu panākumu viņš šosezon guvis tikai vienās sacensībās - Vimbldonā, kur izdevās tikt līdz trešajai kārtai. Gulbis ATP turnīra ceturtdaļfinālā pēdējo reizi spēlēja 2015. gada oktobrī Vīnē, kur tika līdz pusfinālam.