Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Gulbis lauž pretinieka servi un sasniedz Sanktpēterburgas pamatturnīru

© EPA/ SCANPIX

Sanktpēterburgas ATP 250 pamatturnīru sasniedzis 2013. gada čempions Ernests Gulbis, kurš kvalifikācijas pēdējā mačā ar 6:2 un 6:1 pieveica pasaules ranga 340. vietas īpašnieku Ivanu Ņedeļko no Krievijas.

Kamēr tenisisti vēl nebija ieskrējušies, abiem serves pirmajos geimos radās problēmas. Ernests Gulbis sāka ar uzņemšanu un tuvojās breikbumbai, tomēr pie tās netika. Servējot latvietim, pretinieks bija priekšā ar 30:0, taču tad pamodās Gulbja pirmā serve, ar kuru Ivans Ņedeļko netika galā.

Trešajā geimā neizmantojis trīs breikbumbas, Gulbis uz nulles uzvarēja serves geimā un atkal devās uzbrukumā. Turklāt bija nepieciešama tikai viena iespēja - Gulbis tika pie breika un izvirzījās vadībā ar 3:2. Viena breikbumba bija arī septītajā geimā, un arī to latvietis izmantoja, pēcāk uz nulles izservējot pirmo setu, kuru izdevās uzvarēt ar 6:2. Neskaitot pašu mača ievadu, Gulbja pārākums neradīja nekādas šaubas.

EPA/ SCANPIX

Otrā seta ievadā Gulbis atvairīja Ņedeļko apņēmīgos uzbrukumus, neļaujot pretiniekam izmantot divas breikbumbas, un nākamajā geimā latvietis pats lauza konkurenta servi, panākdams 2:1. Pārsvars tika nostiprināts, nākamo geimu uzvarot uz nulles, nedodot Krievijas tenisistam nekādas iespējas aizķerties.

Sekoja vēl divi breiki, tādējādi Gulbis otro setu uzvarēja ar 6:1 un, pārvarējis kvalifikācijas abas kārtas, sasniedza pamatturnīru. 2013. gadā Gulbis uzvarēja Sanktpēterburgas turnīrā, un viņa karjerā tas bija ceturtais tituls. Izšķirošajā mačā izdevās ar 3:6, 6:4 un 6:0 apspēlēt spāni Giljermo Garsiju-Lopesu. Šogad ar pirmo numuru izlikts spānis Roberto Bautista Aguts, savukārt otrais numurs ticis Žo Vilfrīdam Tsongam, kurš bez pretinieka jau iekļuvis otrajā kārtā.