Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko sezonas rangā pakāpjas uz septīto vietu

© AFP/ SCANPIX

Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pēc uzvaras Seulas "International" sērijas turnīrā saglabā 10. vietu WTA rangā, bet sezonas kopvērtējumā ir pakāpusies uz 7. vietu.

Aļona Ostapenko svētdien Seulā uzvarēja "International" sērijas turnīrā, savu punktu bagāžu papildinot ar 280 punktiem. WTA rangā tāda summa pakāpties nav ļāvusi, saglabājot rekordaugsto 10. vietu, bet sezonas kopvērtējumā Aļonai šonedēļ +1, paceļoties uz 7. vietu. Šogad sekmīgāk par viņu tātad startējušas tikai sešas spēlētājas.

Ostapenko ir ļoti tuvu spēlēšanai "WTA Finals" Singapūrā, šobrīd par 896 punktiem apsteidzot "Road to Singapore" ieskaites 9. pozīcijas īpašnieci Kristinu Mladenoviču. Aļona rīt sāks Uhaņas "Premier 5" turnīru, kas Mladenovičai jau beidzies. Tikmēr Ķīnā vēl atrodas aiz Francijas tenisistes netālu esošās Svetlana Kuzņecova un Slouna Stīvensa.

AFP/ SCANPIX

Uhaņas turnīru vakar ar zaudējumu 1. kārtā pabeidza Anastasija Sevastova, kura šonedēļ saglabāja 18. vietu un augstāk nevar tikt, toties var tikt apsteigta, kas iespējams uzreiz vairākām tenisistēm.

Senmalo ITF 60 000 turnīrā karjerā lielāko finālu sasniegusī Diāna Marcinkeviča Francijā nopelnīja 60 punktus, kas viņai šonedēļ dod 52 pozīciju kāpumu, paceļoties uz 246. vietu. Latvijas trešās raketes rekords ir 198. vieta, kas sasniegta 2014. gada aprīlī.

Ernests Gulbis ar kvalifikācijas pārvarēšanu Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" turnīrā nopelnīja 12 punktus, taču ar to bija par maz, lai atgrieztos Top 200 - Gulbis šobrīd atrodas 208. vietā. Ernests šonedēļ spēlēs Orleānas "Challenger" turnīrā, kur saņēma "wild card". Gulbim pirmais mačs šovakar plkst. 20:30 pret Francijas tenisistu Keniju De Šeperu (ATP 116.). Gulbis viņu uzveicis divos no trim mačiem ar vienīgo zaudējumu uz francūzim daudz ērtākā zālāja seguma.