Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko ar uzvaru 15 minūšu mačā iekļūst Pekinas ceturtdaļfinālā

© AFP/Scanpix

Latvijas un Ķīnas labāko spēlētāju mačs Pekinas turnīrā ilga tikai trīs geimus un 15 minūtes. Aļona Ostapenko (WTA 8.) tik neilgā cīņā ar 3:0 pieveica ranga 25. vietā esošo Šuaju Pungu, kura izstājās ceļgala savainojuma dēļ.

Punga Āzijas tūres laikā daudz spēlējusi gan vienspēlēs, gan vēl jo vairāk dubultspēlēs, mačus aizvadot ar nosaitētu labās kājas ceļgalu. Tā viņai ir sena problēma, kas netraucē gūt lielus panākums dubultspēlēs, bet vienspēlēs augstākās raudzes turnīros pret vadošajām tenisistēm klājas ļoti grūti.

Ostapenko jau no paša mača sākuma ar ļoti jaudīgu uzbrukuma tenisu izdarīja pamatīgu spiedienu uz pretinieci, kurai lielas grūtības sagādāja pārvietošanās, cenšoties atvairīt Aļonas uzbrukumus, kad Latvijas tenisiste sita stūros.

Ostapenko pirmajā geimā ar četrām pēc kārtas uzvarētām izspēlēm guva breiku, pēc tam viegli noturot servi - vienīgais punkts otrajā geimā zaudēts dubultkļūdas dēļ. Aļona trešajā geimā izmantoja trešo breikbumbu, neatvairāmi uzsitot ar "backhand" pa līniju.

Ķīnas tenisiste pēc tam apspriedās ar treneri, tiesnesi un mediķiem, pieņemot lēmumu izstāties. Ostapenko tādējādi trešajā turnīrā pēc kārtas tikusi vismaz līdz ceturtdaļfinālam. Viņa Seulā kļuva par čempioni, bet Uhaņā tika apturēta pusfinālā. Šonedēļ Pekinā nopelnīti 215 punkti un 149 318 dolāru prēmija. Rīt ceturtdaļfināls pret savu dubultspēļu pārinieci Soranu Kirsteju (WTA 44.). Ostapenko Rumānijas tenisisti ar 6:4, 6:4 nesen pieveica "US Open" 2. kārtā.

"China Open". WTA "Premier Mandatory" turnīrs Pekinā uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti

Spēle Rezultāts
(2) Simona Halep - Maria Sharapova 6:2 6:2
(3) Elina Svitolina - Elena Vesnina
Sorana Cirstea - (4) Karolina Pliskova 6:1 7:5
(5) Caroline Wozniacki - (12) Petra Kvitova
(9) Aļona Ostapenko - Shuai Peng 3:0 izst. (ceļgals)
Daria Kasatkina - (11) Agnieszka Radwanska 4:6 7:5 6:2
Caroline Garcia - Alize Cornet 6:2 6:1
Daria Gavrilova - Barbora Strycova