Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastovas neveiksmes turpinās – jau ceturtais zaudējums pēc kārtas

© SIPA/Scanpix

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 21.) arī Maskavā nespēja pārtraukt zaudējumu sēriju, "Premier" turnīra 2. kārtas mačā ar 4:6, 3:6 zaudējot rumānietei Irinai-Kamēlijai Begu (WTA 56.). Sevastova bez uzvarām ir pēdējās četrās spēlēs.

Sevastova Begu šogad jau divreiz bija uzvarējusi, februārī ar 6:1, 7:5 esot pārāka Dubaijā un maijā ar 6:4, 6:4 Romā. Ņemot vērā rumānietes pēdējā laika slikto formu, bija pamats gaidīt vēl vienu Sevastovas uzvaru, taču tā nenotika.

2014. gada Maskavas turnīra fināliste Begu pirms šodienas mača bija uzvarējusi tikai trīs no pēdējām 10 cīņām, turklāt šīs neveiksmīgās sērijas laikā nebija uzveikusi Top 100 spēlētājas. Mačā pret Sevastovu Begu pārsteidza ar viņas izpildījumā vairākus mēnešus neredzēti labu tenisu, kuram Sevastova nespēja pretoties.

Sevastova ierasti pieticīga bija uzbrukumā, kur viņai regulāri t.s. lielo punktu izspēlē pievīla spēle ar "forehand", bet arī tradicionāli produktīvais aizsardzības teniss šoreiz vēlamo rezultātu nedeva, jo Begu pārsvarā darbojās gan agresīvi, gan precīzi.

Sevastova četras reizes tika nobreikota, bet pati izcēlās ar tikai vienu breiku, lai gan iespēju netrūka - Anastasijai breikbumbu realizācija bija pagalam nesekmīga ar 1/9 rādītāju. Lielākā daļa jeb piecas no šīm breikbumbām Sevastovai bija 2. seta sestajā geimā, kad Begu ilgā cīņā nosargāja servi, izvirzoties vadībā ar setu un 4:2. Sevastova mača pēdējā geimā ar vairākām sasteigtām darbībām servi zaudēja "sausā", nespējot likt pretiniecei servēt par uzvaru mačā.

Statistika

Rādītājs Sevastova Begu
Eisi 1 2
Dubultkļūdas 2 6
1. serves precizitāte 54% 74%
Iegūtie punkti ar 1. servi 19/32 37/53
Iegūtie punkti ar 2. servi 12/27 8/19
Breikpunktu realizācija 1/9 4/6
Visi iegūtie punkti 58 73

Tā kā Sevastova bija starp Top 4 izsētajām tenisistēm (Anastasijai ceturtais numurs), viņa turnīru varēja sākt no 2. kārtas. Zaudējums jau pirmajā mačā nozīmē saņemt 1. kārtas punktus, kas ir tikai viens punkts, bet prēmijā pienākas 12130 dolāri.

Neskatoties uz agro izstāšanos Maskavā, kur viņa arī pērn zaudēja pirmajā mačā (toreiz 1. kārtā), Sevastova nākamajā nedēļā veiks vairāku pozīciju kāpumu un atgriezīsies Top 20, jo tiks apsteigtas vairākas tenisistes, kurām 23. oktobra rangā būs lieli zaudējumi, šķiroties no pērn "WTA Finals" iegūtajiem punktiem. Sevastova pirmdien būs 18. vai 17. vietā.

Sevastova kopš "US Open" ceturtdaļfināla sasniegšanas zaudējusi četros mačos pēc kārtas - Ņujorkā Slounai Stīvensai, Uhaņā Jekaterinai Makarovai, Pekinā Marijai Šarapovai un šodien Maskavā Begu. Sevastovai arī pērn bija neveiksmīgs sezonas finišs, toreiz gadu pabeidzot ar piecu zaudējumu sēriju.

Sevastovai šoreiz Maskavā nebija sezonas pēdējais turnīrs, jo viņa ir pirmoreiz kvalificējusies "WTA Elite Trophy", kas ir gada otrais finālturnīrs. Sevastovai šosezon tādējādi ir garantētas vēl divas spēles no 31. oktobrim līdz 5. novembrim Ķīnā gaidāmajā turnīrā. Tur 12 tenisistes būs sadalītas četrās grupas pa trim spēlētājām. Pēc viena apļa turnīra tikai grupu uzvarētājas kvalificēsies pusfināliem.

"VTB Kremlin Cup". WTA "Premier" turnīrs Maskavā uz "hard" seguma telpās

2. kārtas rezultāti

Spēle Rezultāts
(1) Kristina Mladenovic - Aliaksandra Sasnovich
Lesia Tsurenko - (2) CoCo Vandeweghe 7:5 1:6 6:2
(3) Elena Vesnina - Natalia Vikhlyantseva
Irina-Camelia Begu - (4) Anastasija Sevastova 6:4 6:3
(6) Daria Gavrilova - Vera Lapko
(7) Julia Goerges - Yulia Putintseva 6:3 6:3
(8) Magdalena Rybarikova - Alize Cornet
Daria Kasatkina - Katerina Siniakova