Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Teniss

TURI ĪKŠĶUS! Ostapenko sezonas pēdējā mačā tiksies ar neuzvarēto Pliškovu

© SIPA/Scanpix

Aļonai Ostapenko šodien plkst. 11:00 Singapūrā būs sezonas pēdējais iznāciens, "WTA Finals" grupu turnīra pēdējās kārtas mačā sacenšoties ar čehieti Karolīnu Pliškovu. Zaudējumi pirmajās divās cīņās Ostapenko jau pirms pēdējā mača grupā laupīja izredzes cīnīties par pusfinālu.

153 000 iemeslu cīnīties par uzvaru

Ostapenko grupā pirms pēdējās kārtas mačiem divu vietu ieguvējas jau ir zināmas - Pliškova pusfinālos dosies kā grupas uzvarētāja, bet Ostapenko debijā paliks pēdējā vietā, pat ja šodien spēs uzvarēt. Aļona tādā gadījumā finišētu ar 1-2 bilanci, kas būs arī 3. vietas ieguvējai - Garbinjei Mugurusai vai Venusai Viljamsai (abas savstarpējā mačā noskaidros otro pusfinālisti no šīs grupas). Ostapenko zaudēja gan Mugurusai, gan Viljamsai, tāpēc nevienu no viņām nevar apsteigt, jo gadījumā, ja divām tenisistēm ir vienāda maču bilance, augstāku vietu ieņem savstarpējās cīņas uzvarētāja.

Turnīra prēmiju fonds un piedāvātie reitinga punkti ir ļoti laba motivācija cīnīties par uzvaru mačā, kuram lielas nozīmes nav. Pliškova "WTA Finals" laikā var atgūt ranga pirmo pozīciju, tāpēc viņai ir svarīgi, ar kādu bilanci izkļūt no grupas. Ostapenko gadījumā nesekmīgā debijas turnīra pabeigšana ar 375 vai 500 punktiem garastāvokli diez vai uzlabos, taču to var izdarīt papildus 153 000 dolāri. Tā ir summa, kas pienākas par uzvaru "WTA Finals" grupu turnīra mačā.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā