Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko karjeras labāko sezonu pabeidz ar uzvaru

© AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 7.) ceturtdien Singapūrā ar 6:3, 6:1 sagrāva pasaules trešo raketi Karolīnu Pliškovu, debijas "WTA Finals" turnīru un arī sezonu pabeidzot ar uzvaru.

Abas tenisistes pirms šodienas cīņas jau zināja, kādu vietu ieņems grupā. Pliškova kā grupas uzvarētāja bija kvalificējusies pusfināliem, bet Ostapenko pat uzvaras gadījumā nespētu novērst palikšanu pēdējā vietā. Mačā, kurā turnīra nozīmes nebija nevienai spēlētājai, ar lielāku motivāciju un labāku sniegumu darbojās Latvijas tenisiste.

Ostapenko 1. setā Pliškovu nobreikoja trīs reizes. Pirmais breiks bija Karolīnas dāvana, kad čehiete trešajā geimā izcēlās ar trim dubultkļūdām. Ostapenko breiku uzreiz atdeva atpakaļ, ceturtajā geimā pretiniecei nākot talkā ar četrām kļūdām izspēlēs jeb viņas tradicionāli trauslā serve šoreiz nebija breika iemesls.

Ostapenko šodien prasmīgi izmantoja Pliškovas vājās vietas, daudz spēlējot uz "backhand", kas Karolīnai nav tik labs kā sitiens no labās puses, un sistemātiski sitot stūros jeb liekot slaidajai čehietei skriet, kas Pliškovai ir problemātiska.

Ostapenko no 2:3 uzvarēja septiņos geimos pēc kārtas, nākamajās divās uzņemšanās reizēs šajā setā iespaidīgi dominējot - abos gadījumos Pliškovai radīts 0:40 deficīts viņas serves geimā. Aļona septītajā geimā ar kļūdām izsēja visu pārsvaru, bet vēlāk izmantoja piekto breikbumbu, savukārt devītajā geimā viņa pretiniecei ļāva atspēlē tikai pirmo breikbumbu.

Latvijas tenisiste enerģiski darbojās arī 2. setā, kamēr Pliškova nespēja saņemties spēlē, kurā viņai nebija nepieciešamības uzvarēt, turklāt pēc zaudēta 1. seta enerģijas taupīšana pusfinālam nebija nosodāms gājiens. Serēnas Viljamsas prombūtnē par pasaulē labāko servētāju kļuvusī Pliškova šodien servēja Ostapenko līmenī, bet Aļona izcēlās ar savu labāko servēšanu turnīrā. Viņa Pliškovai deva tikai četras breikbumbas, visas bija 1. setā un trīs no tām pirmajā servēšanas reizē, kad Aļonai geimā izdevās uzvarēt no 15:40.

Arī 2. setā Ostapenko pirmo breiku ieguva, kad Pliškova breikbumbas izspēlē trāpīja dubultkļūdu. Tā beidzās seta otrais geims, bet pēc trešā geima Ostapenko bija vadībā ar 3:0. Ostapenko turpināja diktēt spēli no gala līnijas un pēc vēl vienas Pliškovas dubultkļūdas sestajā geimā dabūja kārtējo breika iespēju. Aļona uzbruka čehietes pirmajai servei, punktu iegūstot ar "forehand" sitienu, kuram Pliškova nespēja atbildēt. Tā izveidots 5:1 pārsvars, pēc tam viegli izservējot maču.

Statistika

Rādītājs Ostapenko Pliškova
Eisi 2 4
Dubultkļūdas 4 5
1. serves precizitāte 49% 58%
Iegūtie punkti ar 1. servi 15/24 20/35
Iegūtie punkti ar 2. servi 18/25 9/25
Tīri uzvarētās izspēles 5/12 1/4
Nepiespiestās kļūdas 25 8
Breikpunktu realizācija 14 17
Visi iegūtie punkti 64 45