Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko sadarbosies ar austrāliešu treneri Teiloru un par servi neuztraucas

© Ģirts Gertsons, F64 Photo Agency

Pasaules ranga septītās vietas īpašniece Aļona Ostapenko Jauno gaidu sagaidīs Ķīnā, pēcāk dodoties uz turnīru Sidnejā, lai sagatavotos "Australian Open". Sarunā ar medijiem Ostapenko sacīja, ka par savu servi neuztraucas, stāstīja par sadarbību ar psihologu un to, ka dienā treniņiem velta piecas stundas.

Aļonai Ostapenko sezonas pēdējās sacensības vēl nav aiz muguras - pēc divām dienām viņa piedalīsies Latvijas "Grand Prix" sporta dejās, kas norisināsies Ķīpsalā. Dejošana ir viens no tenisistes galvenajiem hobijiem, tomēr sacensībās viņa nekonkurēs ar citiem, bet gan uzstāsies ārpus kārtas. Savukārt gatavošanās nākamajai tenisa sezonai notiek Rīgā. Tuvākajā laikā Ostapenko dosies uz Taizemi, bet gadu mijā Ķīnā sāksies turnīrs "Shenzhen Open". Turpinājumā viņa dosies uz Sidneju, lai piedalītos gada otrajā turnīrā, bet 13. janvārī startēs gada pirmais lielais turnīrs - "Australian Open".

Ņemot vērā, ka Ostapenko ir septītā rakete pasaulē, viņai turnīros būs vieglāks ceļš augšup, jo reizēm varēs izlaist pirmās kārtas. "Domāju, ka tas ir pluss - ja uzvari otrajā kārtā, uzreiz nāk vairāk reitinga punktu. Tomēr tas ir arī neliels mīnuss, jo būs grūtāk - visas pretinieces gatavosies, kā pret mani spēlēt," sacīja 20 gadus vecā sportiste.

Pēc Austrālijas atklātā čempionāta Ostapenko kalendārā ir iekļauts turnīrs Sanktpēterburgā un "Fed Cup" sacensības Tallinā, taču pagaidām nav skaidrības, vai tenisiste startēs. "Gribu pārstāvēt Latviju, taču skatīsimies tad, kad turnīrs nāks tuvāk," skaidroja Ostapenko.

Skaidrs, ka lielu daļu no Ostapenko ikdienas aizņem treniņi - trīs stundas ik dienu tiek veltītas tenisam, bet fiziskās nodarbības ir divu stundu garumā. Viņas mamma Jeļena Jakovļeva norādīja, ka korekcijas ievieš sponsoru vēlmes. "Ir mazāk laika treniņiem un brīvajam laikam, jo mēs nevaram pateikt "nē". Šonedēļ trīs reizes jābrauc uz ārzemēm, tādējādi izjūk treniņi. Mums ir atbraucis treneris no Austrālijas, kurš šeit gaida. Tas ir pirmais gads, viss ir jauns, tāpēc jāsaprot, kā darīt tālāk."

Ģirts Gertsons, F64 Photo Agency

Šogad uz 15 nedēļām piesaistīts austrāliešu treneris Deivids Teilors, kurš iepriekš strādājis ar 2011. gada "US Open" čempioni Samantu Stosuru. Viņš talkā nāks pirms lielajiem turnīriem. Ostapenko tika jautāts par viņas servi, kas iegāzusi vairākos mačos, taču pati tenisiste nebija pārāk kritiska. "Man ir ļoti laba serve. Ir meitenes, kuras var servēt treniņā, taču nevar mačā. Esmu apmierināta ar savu servi, tikai problēma slēpjas galvā. Jākļūst pārliecinātākai par sevi," teica Ostapenko.

Tenisiste jau kādu laiku strādā kopā ar sporta psihologu, un kā norādīja Jakovļeva, tad lielajā sportā tas nepieciešams pilnīgi visiem. Kopumā Ostapenko komandu veido seši palīgi - tenisa treneris, fitnesa treneris, fizioterapeits, menedžeris, sparinga partneris un mamma. Tas kļuva iespējams pēc uzvaras "French Open". Nākamajā gadā ar Ostapenko sparingos Andis Juška. "Viņam ir labs līmenis, lai es varētu sagatavoties," pauda sportiste.

"Protams, ir ļoti daudz uzmanības no visām pusēm. Ir grūti iet pa ielu, kad tevi vienmēr atpazīst. Kopumā tas ir patīkami, taču reizēm gribas mierīgi kaut ko padarīt," cīņu ar slavas sekām neslēpa Ostapenko. Viņa piebilda, ka pagājusī sezona nebija viegla un ka pats grūtākais turnīrs bijis "French Open". "Emocijas bija patīkamas, tomēr tam visam apakšā bija liels darbs."

Februārī Ostapenko aizvadīs turnīrus Katarā un Apvienotajos Arābu Emirātos, bet turpinājumā viņa dosies uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Savukārt "French Open" viņa gatavosies Madridē un Romā.