Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Marcinkevičai Indijā ITF dubultspēļu tituls un fināls vienspēlēs

© Ralf Reinecke/ sportacentrs.com

Latvijas dāmu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča piektdien iekļuva Mumbajas ITF 25 000 vienspēļu turnīra finālā un kopā ar Spānijas tenisisti Georginu Garsiju-Peresu uzvarēja dubultspēļu sacensību titula mačā.

Ranga 294. vietā esošā Marcinkeviča vispirms vienspēļu turnīra pusfināla mačā ar 6:4, 6:4 pieveica mājinieci Ankitu Rainu (WTA 276). Diāna maču sāka ar 2-0 starta izrāvienu, pārsvaru uzreiz zaudēja, bet pie 5:4 realizēja otro breikbumbu, kas bija setbumbas vērtībā. Savukārt 2. setā divreiz atspēlēts breiks un no 2:4 finišēts ar četru geimu sēriju.

Marcinkeviča savstarpējos dueļos tagad ir vadībā ar 2-1. Abas tenisistes divās sezonās pēc kārtas (2015-16) sacentās Midelkerkes ITF turnīrā, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā cīņā ar 6:2, 6:4 uzvarēja Latvijas tenisiste, bet otrajā mačā gadu vēlāk ar 6:2, 6:3 pārāka bija Indijas pārstāve.

Diānai sestdien Mumbajā, kur notiek "hard" seguma turnīrs, būs sezonas otrais (0-1) un karjeras 14. ITF vienspēļu fināls (6-7). Šogad pirmais fināls viņai bija Senmalo, kur viņa karjeras nozīmīgākajā finālā ITF 60 000 turnīrā piekāpās divu WTA titulu īpašniecei Polonai Hercogai. Pēdējo titulu Diāna izcīnīja tieši Indijā, kad pagājušā gada decembrī uzvarēja Solapuras ITF 10 000 turnīrā.

Marcinkevičas pretiniece finālā būs Lielbritānijas pārstāve Gabriela Teilore. 19 gadus vecā tenisiste pašreiz rangā atrodas 339. vietā, bet viņas rekords ir 283. vieta. Teilores kontā ir divi ITF vienspēļu tituli, ieskaitot vienu ITF 25 000 līmenī. Abas finālistes nopelnījušas 30 reitinga punktus.

Latvijas trešajai raketei vēlāk bija dubultspēļu fināls kopā ar Spānijas tenisisti Georginu Garsiju-Peresu. Ar otro numuru izliktais duets ar 6:0, 6:1 sagrāva neizsēto Indijas un Slovēnijas pāri Prandžala Jadlapalli/Tamāra Zidanšeka, nopelnot 50 reitinga punktus. Marcinkeviča bija ļoti tuvu savai trešajai "sausajai" uzvarai ITF dubultspēlēs, taču pie rezultāta 6:0, 5:0 zaudēja savas serves geimā, kurā viņai ar pārinieci neizdevās izmantot divas mačbumbas.

Marcinkeviča šogad uzvarēja sešos ITF sērijas dubultspēļu turnīros, kas viņai ir atkārtots vienas sezonas rekords. Tikpat daudz titulu viņai bija arī 2012. gadā. Visas karjeras laikā Diāna sakrājusi 25 titulus ITF dubultspēlēs.