Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Latvijas un Krievijas sieviešu izlašu cīņa "Fed Cup" notiks Sibīrijā

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Latvijas un Krievijas sieviešu tenisa izlašu duelis "Fed Cup" 2. grupas izslēgšanas spēlēs notiks Rietumsibīrijas pilsētā Hantimansijskā, aģentūrai TASS pavēstīja Krievijas Tenisa federācijas prezidents Šamiļs Tarpiščevs.

"Esam visu apsprieduši, izsvēruši un pieņēmuši lēmumu spēli pret Latviju uzņemt Hantimansijskā," sacīja Tarpiščevs. Abas izlases par tiesībām spēlēt pasaules 2. grupā cīnīsies šā gada 21. un 22. aprīlī.

Atgādinām, ka Latvijas sieviešu tenisa izlase uzvarēja Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupas turnīrā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kur pieveica Turciju (2:1), Poliju (2:1), Austriju (3:0) un Serbiju (3:0). Tikmēr Krievija pasaules 2. grupas 1. kārtā ar 1:4 piekāpās Slovākijai.

Krievija ir četrkārtēja "Fed Cup" čempione, visus titulus izcīnot piecu gadu laikā (2004, 2005, 2007, 2008). Krievijas izlase pēdējos gados regulāri spēlē bez līderēm un uz Slovākiju aizsūtīja otro sastāvu - spēlēja Natālija Vihļjanceva, Anna Kaļinska, Anastasija Potapova un Veronika Kudermetova. Aprīlī gan, paredzams, Krievija būs krietni spēcīgākā sastāvā.

Hantimansijska ir pilsēta Rietumsibīrijā, un tajā dzīvo nedaudz vairāk nekā 80 tūkstoši cilvēku. Gaisa līnijā no Hantimansijskas līdz Krievijas galvaspilsētai Maskavai ir 1899 kilometru.