Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Priedulēnai sestā vieta Eiropas čempionātā

© REUTERS/ SCANPIX

Insbrukas trasē Austrijā risinās skeletona Eiropas čempionāts, kā arī Pasaules kausa piektais posms. Latvijas labākā skeletoniste Lelde Priedulēna pēc pirmā brauciena ieņēma sesto vietu un saglabāja šo pozīciju arī sacensību noslēgumā.

Pasaules kausa piektais posma ietvaros risinās Eiropas čempionāts. Tādējādi tagad galvenā uzmanība tika veltīta kontinentālajām meistarsacīkstēm, kur cīnījās eiropietes, tostarp mūsu Lelde Priedulēna. Siguldietei bija svarīgi nodrošināt vietu Latvijas Olimpiskajā vienībā.

Šodienas sieviešu pirmajā braucienā labāko laiku uzrādīja Krievijas sportiste Jeļena Ņikitina, kura Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu, taču pirms dažām dienām šīs krievietes olimpiskais sasniegums tika anulēts antidopinga pārkāpumu dēļ. Šādā situācijā Ņikitinai tomēr nav liegts startēt Eiropas čempionātā.

Pēc pirmā brauciena otrajā vietā iekārtojās PK sezonas līdere Žaklīna Lelinga no Vācijas, trešo vietu ieņēma austriete Janīna Floka, bet mūsējā bija sestā. Aiz latvietes muguras palika arī Soču olimpiskā čempione Elizabete Jārnolda (Lielbritānija) un slavenā vāciete Tīna Hermane.

Eiropas čempionāta galīgā vietu secība noskaidrojās pēc otrā brauciena. Lelde Priedulēna saglabāja sesto pozīciju, kas šajā līmenī ir latvietes karjeras augstākais sasniegums. PK posma ieskaitē mūsu sportisti apsteidza arī divas kanādietes un amerikāniete. Insbrukā ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Soču olimpiādes grēciniece Ņikitina.

Atgādinām, ka Priedulēna šovasar sarāva ceļgala krusteniskās saites. Olimpiskajā sezonā startē bez operācijas, jo pretējā gadījumā būtu jāatvadās no cerībām piedalīties Phjončhanas spēlēs. 2016. gada junioru pasaules čempione pērn Eiropas meistarsacīkstēs ieguva septīto vietu.