Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Daiļslidotājs Vasiļjevs: Es jau piedzimu, būdams gatavs olimpisko spēļu skatuvei

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs šorīt pēc treniņa "Gangneung Ice Arena" sarunā ar Sportacentrs.com dalījās iepaidos par olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju un atzina, ka no savas pirmās olimpiādes vēlas iegūt pēc iespējas vairāk pozitīvu emociju.

Lai gan Deniss pats ļoti vēlējās piedalīties olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, pēc tās viņu pārņēmušas divējādas emocijas. "Biju ļoti priecīgs un man bija liels gods iziet stadionā kopā ar Latvijas komandas sportistiem, kas smagi strādājuši, lai šeit nokļūtu. Par pašu ceremoniju man ir divējādas izjūtas, jo es vēlējos redzēt visu priekšnesumu, taču gājiena dēļ pirmo daļu mēs neredzējām. Manuprāt, tas bija kaut kas īpašs, tādēļ centīšos to noraudzīties televīzijas ekrānā. Tas mani sarūgtināja. Sēžot malā viss izskatījās mazāks un grūtāk saskatāms, nekā vērojot to televīzijas tiešraidē. Radās iespaids, ka šis pasākums nebija domāts tiem, kas atradās stadionā, bet gan televīzijas auditorijai."

Āzijā Vasiļjevam ir vairāk līdzjutēju nekā Eiropā, tādēļ uz mēles ir jautājums, vai viņš Phjončhanā jau ir pamanījis interesi par sevi. "Nē. Es šeit esmu atbraucis strādāt. Vēlos gūt jaunas emocijas tik lielā pasākumā. Tomēr mans primārais mērķis ir darbs, uz to arī šobrīd koncentrējos."

"Līdz sestdienas īsajai programmai vēlos uzlabot visus elementus. Man joprojām ir jāpierod pie laika zonu maiņas, ir nepieciešams laiks adaptācijai, lai varētu darboties ar pilnu jaudu," skaidro Deniss, bet uz jautājumu, vai viņš jūtas mentāli gatavs olimpisko spēļu skatuvei, atbild sev ierastā maniere: "Es jau piedzimu, būdams gatavs. Esmu patīkami satraukts un vēlos izbaudīt šīs sajūtas, paņemot maksimāli daudz pozitīvo emociju."

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Vasiļjeva treneris Stefāns Lambjēls izteicās, ka olimpiskajās spēlēs riskēt ar četrkāršo lēcienu nav vērts, tā vietā ir maksimāli jāparāda Denisa spilgtākās īpašības citos elementos. Tam piekrīt arī pats daiļslidotājs. "Četrkāršais lēciens ir laba lieta, taču visa programma bez četrkāršā lēciena ir labāka par vienu pašu četrkāršo. Domāju, ka nav vērts riskēt. Vēlos nodemonstrēt tīru priekšnesumu. Bet, izejot uz četrkāršo lēcienu, tas ir risks, kas ne vienmēr atmaksājas."

"Šeit ir cita vide, kas ievērojami atšķiras no tās, kādā esmu pieradis būt Šveicē. Tas manī rosina ziņkāri. Olimpiskais ciemats man savā ziņā atgādina Jaunatnes ziemas olimpiādi Lillehammerē. Esmu pārliecināts, ka tagad daudz vairāk uzzināšu par šorttreku, jo mani kaimiņi Kanninas olimpiskajā ciematā ir mūsu šorttrekisti [Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks]. Par citiem sporta veidiem līdz šim esmu zinājis visai maz, šī man ir iespēja iepazīt arī citu sporta veidu kultūru," piebilst Deniss.