Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Olimpiskā čempione daiļslidošanā: Pubertātes ietekme ir izdomājums, vajag aizvērt muti un neēst

Alīna Zagitova un Karolīna Kostnere © Scanpix

Olimpiskā čempione daiļslidošanā Alīna Zagitova (15) pasaules čempionātā pēc īsās programmas ieņem otro vietu. Krievijas sportiste uzskata, ka sieviešu daiļslidošanā pubertātes ietekme tiek pārspīlēta. Vienkārši mazāk jāēd.

Sieviešu daiļslidošanā sportistes sniegumu bieži vien ietekmē pubertāte. Smalka meitene var sekmīgi izpildīt elementus. Kļūstot sievišķīgākai, sniegums mēdz pasliktināties. Mainās ķermeņa smaguma centrs, līdz ar to jāmaina tehnika. Liela auguma daiļslidotājai ir grūtāk izpildīt tehniskos elementus, jāveido lēnāka tempa programmas. Ilggadības sensācija Karolīna Kostnere ir liela auguma daiļslidotāja (169 cm), taču tagad pasaules čempionāta īsajā programmā šī Itālijas sportiste 31 gada vecumā sasniedza ļoti iespaidīgu rezultātu un uzvarēja, apsteidzot Phjončhanas olimpisko čempioni Zagitovu (156 cm).

Karolīna Kostnere par īso programmu: "Uz ledus devos ar vienu domu - visus elementus izpildīt tīri, īsajā programmā tas ir svarīgākais. Centos kontrolēt emocijas un galīgi nedomāju par to, lai apsteigtu Alīnu Zagitovu. Neticami, ka tas izdevās. Esmu ļoti laimīga. Slidot mājās savas publikas priekšā ir liela atbildība."

Izskatās, ka pēdējo trīs mēnešu laikā Zagitova ir mazliet paaugusies. "Jā, ir grūtības saistībā ar to. Ar treneri skatāmies, ka var nedaudz pamainīt tehniku, lai nezaudētu. Un tas palīdz. Runājot par puberitāti, kad kļūsti tukla, man škiet, ka tie ir izdomājumi. Vienkārši vajag aizvērt muti un neēst! Kaut vai mazliet. Es ēdu, bet mazā daudzumā," atklāj olimpiskā čempione. Pēc uzvaras Phjončhanā tagad bija ļoti grūti saņemties.

Šovakar tiks demonstrēta garā programma. Galvenā favorīte joprojām ir Zagitova, kura gatavojas apliecināt pārākumu tehniskajos elementos. Sākums plkst. 19.30, Zagitova uzstāsies 22.08, Kostnere - 22.16.

Kā jau ziņots, Latvijas pārstāve Angelina Kučvaļska īsajā programmā palika pēdējā un netika uz garo daļu, finišējot 37. pozīcijā. Vīriešu īsajā daļā mūsu Deniss Vasiļjevs ieguva devīto vietu un 24. martā plkst. 13.40 uzstāsies garajā programmā.