Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_downwardPrezidenta vēlēšanas 2015

Tā dēvētās vēlēšanas Vladimira Putina apstiprināšanai Krievijas prezidenta amatā uz vēl vienu sešu gadu termiņu nebija brīvas un godīgas, liedzot dalību īstai opozīcijai un nepieļaujot starptautisku novērotāju klātbūtni, pirmdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārējās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels.
18.mar Ziņu aģentūra LETA
Kremlis cenšas panākt rekordlielu vēlētāju aktivitāti prezidenta vēlēšanās, un balsošanas nodrošināšana ir kļuvusi tehnoloģiski progresīvāka. Trešdaļā reģionu ir pieejama attālinātā elektroniskā balsošana, un tur varas iestādes pieprasa valsts darbiniekiem balsot tiešsaistē.
8.mar Portāls nra.lv
Tā dēvētās Krievijas prezidenta vēlēšanas marta vidū Latvijā varēs notikt Krievijas vēstniecības telpās.
20.feb Ziņu aģentūra LETA
Krievijas politiķis Boriss Nadeždins, kurš atklāti aicinājis apturēt Maskavas iebrukumu Ukrainā, līdz 23. janvārim saņēmis 100 000 parakstu, kas nepieciešami, lai reģistrētos kā kandidāts 17.martā gaidāmajām Krievijas Federācijas (KF) prezidenta vēlēšanām.
24.jan Portāls nra.lv
Prezidents atgādināja, ka kara laikā vēlēšanas juridiski nav iespējamas, taču viņš ir gatavs veikt izmaiņas likumdošanā, ziņo dialog.ua.
1.sep 2023 Portāls nra.lv
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs iecienījis Miesnieku ielā, Vecrīgā, esošo kafejnīcu "Spināti un Sviests", var secināt no mikroblogošanas vietnē "Twitter" redzamā tvīta.
19.jūl 2023 tautaruna.lv
Ar nekaunīgu smalkumu “Jaunā vienotība” (JV) apspēlēja “Apvienoto sarakstu”, noorganizējot Valsts prezidenta vēlēšanas, kas faktiski noritēja, kā mēdz teikt, vienos vārtos. Šoreiz – ne par jaunievēlētā prezidenta kvalitātēm, bet par to, kā viss izskatījās vērotājiem no malas.
2.jun 2023 Elita Veidemane
Bez lielas aizķeršanās, gluži kā pēc grafika divos pēcpusdienā, trešajā balsošanas kārtā par Valsts prezidentu ar 52 balsīm (26 “Vienotība”; 16 ZZS un 10 “Progresīvie) tika ievēlēts Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
1.jun 2023 Bens Latkovskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paudis prieku par Edgara Rinkēviča uzvaru Valsts prezidenta vēlēšanās, liecina viņa ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".
31.mai 2023 Portāls nra.lv
Saeima trešdien par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas "Jaunā vienotība" (JV) virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV).
31.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA, NRA.LV
Saeima trešdien arī otrajā balsojumā neievēlēja jaunu Valsts prezidentu, un no turpmākās cīņas izstājās "Progresīvo" izvirzītā kandidāte, publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto, kura saņēma vismazāk balsu.
31.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA
Saeimas vairākums pirmajā balsojuma kārtā neatbalstīja nevienu no Valsts prezidenta amata kandidātiem
31.mai 2023 Portāls nra.lv, Ziņu aģentūra LETA
"Apvienotais saraksts" (AS) nav pietiekami strādājis pie atbalsta nodrošināšanas sava kandidāta Ulda Pīlēna ievēlēšanai, šodien debatēs par Valsts prezidenta vēlēšanām sacīja partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līderis Ainārs Šlesers.
31.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA
Šodien, 31. maijā, norisinās Valsts prezidenta vēlēšanas. Prezidenta amatam pieteikti trīs kandidāti - Uldis Pīlēns, Edgars Rinkēvičs (JV) un Elīna Pinto.
31.mai 2023
photo_camera
Šodien, 31. maijā, norisinās Valsts prezidenta vēlēšanas. Prezidenta amatam pieteikti trīs kandidāti - Uldis Pīlēns, Edgars Rinkēvičs (JV) un Elīna Pinto.
31.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Ir pienācis 31. maijs, un Latvijas Republikas 14. Saeimā notiek Valsts prezidenta vēlēšanas. Līdzšinējais Valsts prezidents Egils Levits ir izdomājis nekandidēt, bet ir trīs citi kandidāti – uzņēmējs, arhitekts Uldis Pīlēns, pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un pilsoniskā aktīviste Elīna Pinto. Pīlēnu ir virzījis “Apvienotais saraksts” (AS), Rinkēviču – “Jaunā vienotība” (JV), bet Pinto – “Progresīvie”.
31.mai 2023 Māris Krautmanis
Valsts prezidenta amatam pieteikti trīs kandidāti - Uldis Pīlēns, Edgars Rinkēvičs (JV) un Elīna Pinto.
31.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA
Šodien Saeima balsos par to, kurš būs nākamais Latvijas valsts prezidents. Tiesības par to lemt (vēlēt) ir 100 Saeimas deputātiem.
31.mai 2023 Bens Latkovskis
Turcijas prezidenta amatā pārvēlētajam Redžepam Tajipam Erdoganam vēlešanās bija neattaisnotas priekšrocības, norādīja Eiropas vēlēšanu novērotāji.
30.mai 2023 Ziņu aģentūra LETA
Šobrīd notiek aktīva iepazīstināšana ar Valsts prezidenta amata kandidātiem. Teju visi mediji viņus aicina uz intervijām un diskusijām. Gandrīz katru dienu viņi ir redzami TV ekrānos, laikrakstos un ziņu portālos. Mūziķis Lauris Reiniks ir nesaprašanā, kāpēc tas viss ir vajadzīgs.
28.mai 2023 tautaruna.lv