Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_downwardKarsto vēstuļu laiks 2015

Neatkarīgās Karstais vēstuļu pasts piepildījies ar laba vēlējumiem, apsveikumiem, sirsnību un gaišumu tieši Ziemassvētku priekšvakarā.
23.dec 2016 Inga Paparde
Ziemassvētku labdarības akcijas pasta soma piepildījusies ar sirsnīgām vēstulēm, no kurām īpaši priecē tās, kurās līdzcilvēki ir pamanījuši tuva cilvēka, bērnu vai attālu radinieku vajadzības un Ziemassvētku vecītim skaļi neizteiktās vēlmes.
22.dec 2016 Inga Paparde
Vēstule Neatkarīgās Ziemassvētku vecītim no sociālās aprūpes centra Rūja aizkustināja – Sandris, kurš dzīvo pansionātā, atsūtījis apsveikumu un savas Ziemassvētku egles (lai arī mākslīgās) zīmējumu, un dāvanā Ziemassvētkos viņš lūdz neko citu kā ekonomisko spuldzīti vai vislētāko naktslampiņu. Labdarības akcijas anketu atradis bibliotēkā. Citiem viņš dāvinās to, ko atvedīs vecāmāte – kas būs, ar to dalīsies. Visticamāk, Sandra lūgumu Ziemassvētku vecītis saklausīs un noteikti aizbrauks ciemos vai atsūtīs dāvanas. Karsto vēstuļu pasts saņēmis arī vēstules Vēlos dāvināt, par tām ir īpašs prieks, jo zinām, ka daži vēstuļu rakstītāji dāvanas drīzumā jau saņems. Paldies!
16.dec 2016 Inga Paparde
Sirsnīgas un labestības pilnas ir šonedēļ Ziemassvētku pastā saņemtās vēstules. Paldies atsaucīgiem cilvēkiem, kuri pamana kaimiņos dzīvojošas ģimenes, cilvēkus, kuriem nepieciešama palīdzība, un uzraksta Ziemassvētku vecītim. No visām vēstulēm staro siltums un labi vārdi visiem lasītājiem un vēstuļu rakstītājiem. Ziemassvētku pastā saņemtas arī pirmās vēstules ar piedāvājumu palīdzēt, un šīs vēstules priecē tikpat ļoti kā laba vēlējumi Adventē un Ziemassvētkos.
15.dec 2016 Inga Paparde
Karsto vēstuļu pasts saņem arvien jaunas vēstules, kuras publicējam laikraksta slejās, aicinot tās izlasīt un, iespējams, ieraudzīt iespēju palīdzēt kādam piepildīt karstāko Ziemassvētku vēlēšanos. «Es zinu, Ziemassvētku vecīti, tu to vari izdarīt! Es tev ticu!» Neatkarīgajai raksta Anitas kundze no Rīgas, kura, neraugoties uz cienījamo vecumu (92 gadiem), vēlas dāvanā laikrakstu, lai uzzinātu jaunākos notikumus.
14.dec 2016 Inga Paparde
Neatkarīgās karsto vēstuļu pasts saņem arvien vairāk vēstuļu, kurās ne tikai pausti lūgumi pēc dāvanām, bet sirsnīgi un gaiši vēlējumi pirms Ziemassvētkiem.
9.dec 2016 Inga Paparde
Neatkarīgās Ziemassvētku vecīša Karsto vēstuļu pastā saņemtas pirmās vēstulītes, kuras šodien sākam publicēt.
2.dec 2016 Inga Paparde
«Esmu ļoti pārsteigta un aizkustināta – vai tiešām šī skaistā egle ir man?» svētdienas pēcpusdienā satiekot Neatkarīgās Karsto vēstuļu pasta rūķus, neticīgi jautā rīdziniece Tekla Gailuma. Pārsteigumu viņai sagādājusi kādreizējā kolēģe Regīna Višņevska, kura par Teklas kundzi pastāstīja mūsu redakcijai un aicināja viesos.
29.dec 2015 Inga Paparde
Cilvēku lūgumi Ziemassvētkos.
22.dec 2015 Inga Paparde
Iesūtītās vēstules
17.dec 2015 Inga Paparde
«Lūdzam pirmoreiz mūžā, bet ko darīt, Ziemassvētku vecīt, ka mēs, vecie cilvēki, esam vajadzīgi tikai vēlēšanu dienā?» šādu vēstuli Ziemassvētku vecītis saņēma no Rīgas, no pensionāru pāra, kuri atklāj daudzu senioru pieticīgo un grūto ikdienu, – kad nomaksāti obligātie maksājumi par īri, komunālajiem pakalpojumiem, nopirktas zāles, var tikai lūkoties, cik eiro palikuši pārtikai. Lai arī ar skumīgu vēstījumu, vēstulē tomēr ir arī optimisms un laba vēlējumi visiem gaidāmajos svētkos. Paldies visiem rakstītājiem par apsveikumiem un labajiem vārdiem!
14.dec 2015 Inga Paparde
Karsto vēstuļu pasts pildās ar vēstulēm Ziemassvētku vecītim un sirsnīgiem apsveikumiem Ziemassvētkos Neatkarīgās kolektīvam un citiem lasītājiem. Bērnu sapnis ir saņemt dāvanās rotaļlietas, saldumus, augļus, taču daudzās ģimenēs ar bērniem sociālekonomiskā situācija ir sarežģīta, nepietiek līdzekļu elementārām izdzīvošanas lietām, nerunājot par tik pašsaprotamām sadzīves lietām kā veļas mašīna, gāzes plīts, uz kā pagatavot siltu ēdienu, ziemas apģērbs un ziemas apavi, kurus arī lūdz bērni. Visi ticam, ka šajos Ziemassvētkos būs tādi salavecīši, kuri spēs un varēs piepildīt šos bērnu sapņus.
11.dec 2015 Inga Paparde
Kādu dāvanu lūgt Ziemassvētku vecītim? Mēs esam ļoti dažādi, un katram ir savi sapņi, vēlmes un lūgumi Ziemassvētku vecītim. Ja bērnam no daudzbērnu ģimenes kārojas jaunu rotaļlietu, tieši Ziemassvētki ir laiks, lai to lūgtu. Ja pensionāram cienījamos gados ir nepieciešama tāda praktiska lieta kā matracis gultai un pašam nav iespēju to iegādāties, jāraksta Karsto vēstuļu pastam. Neatkarīgās Ziemassvētku vecīša pasta soma turpina saņemt Karstā vēstuļu pasta vēstulītes. Tāpat kā katru gadu, arī šogad lūgumi Ziemassvētku vecītim ir ļoti dažādi – gan ikdienā nepieciešamās lietas, gan pārtika un saldumi, gan grāmatas, gan nauda, jo rakstītāji atklāti atzīst, ka tās pietrūkst ikdienas visnepieciešamākajām lietām, piemēram, zālēm. Ziemassvētku vecītim arī lūdz portatīvos datorus, un arī uz to lūdzējiem ir tiesības, jo katrs jau Ziemassvētkos vēlas tieši to, kā visvairāk trūkst vai par ko visvairāk sapņots. Novēlam visiem satikt savu Ziemassvētku vecīti, kurš var piepildīt šādas vēlēšanās.
10.dec 2015 Inga Paparde
Neatkarīgās Ziemassvētku vecītis saka lielu paldies cilvēkiem, kuri atsūtījuši pirmās vēstulītes Karstajam Ziemassvētku pastam, un paldies tiem, kuri atsaukušies palīdzības lūgumiem un meklē iespējas, kā palīdzēt cits citam, kā uzmeklēt, kā dāvanas aizvest. Redakcijas rīcībā ir visu vēstuļu autoru kontakti, arī tālruņa numuri, tāpēc, rakstot uz ingap@nra.lv vai zvanot uz edakciju (67886832), var noskaidrot vai darīt zināmu, ka vēlaties kādam palīdzēt vai nogādāt dāvanu. Paldies!
9.dec 2015 Inga Paparde
Visticamāk, tāpēc, ka šī ziema sākusies bez sniega, Neatkarīgās Ziemassvētku vecīša Karsto vēstuļu pasts pildās lēnām, tomēr saņemtas pirmās vēstulītes, kuras šodien sākam publicēt.
2.dec 2015 Inga Paparde
Rainis reiz rakstīja: «Viss pāriet – viss –, bet neizzūd itin nekas. Un labie darbi atmaksājas visi.» Iedvesmojoties no Raiņa vārdiem, Neatkarīgā pēc gada pārtraukuma kopā ar jaunu sadarbības partneri sāk ilggadējo Ziemassvētku labdarības akciju Karsto vēstuļu laiks. Šogad mūsu labdarības akcijai aprit apaļi un nozīmīgi divdesmit gadi.
19.nov 2015 Inga Paparde