Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 30.maijam

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Piedāvājam ieskatu kultūras, mākslas, izklaides un sporta jomas aktivitātēs, kuras iespējams apmeklēt gan galvaspilsētā, gan citās Latvijas pilsētās.

«Jauno Jātnieku skolas» sporta centrā, kas atrodas Inčukalnā, šīs vasaras sezona tiks atklāta 28. un 29. aprīlī, kad abas dienas no plkst. 9.00 notiks sezonas pirmās sacensības.

Jau trešo gadu par godu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai tiek svinēti Baltā galdauta svētki. Ikviens 4. maijā aicināts svinēt, pacelt valsts karogu un pulcēties pie klāta galda, lai kavētos atmiņās par izšķirošajiem notikumiem 1990. gada maijā un nospraustu nākotnes mērķus stiprākai Latvijai tās nākamajā simtgadē. Baltā galdauta svētkus cilvēki rada paši ar savu cienastu.

Ikviens var pieteikt savu Baltā galdauta svētku norises vietu digitālajā kartē mājaslapā www.lv100.lv. Lai iedvesmotu citus un saglabātu skaistas vēstures liecības par 4. maija svētkiem, ikviens svētku svinētājs aicināts dalīties ar foto un video stāstiem sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus #LV100 un #brīvība.

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, pārsteigumu pilnus svētkus 4. maijā no plkst. 12.00 līdz 23.00 piedāvās arī VEF Kultūras pils. Tās apkārtnē pasākumu cikla «Brīvības ielas stāsti» ietvaros notiks «Svētki VEF pilsētā» ar devīzi - «Brīvība jaundarīt». Tas ir atvērts lekciju, sarunu un izklaidējošu aktivitāšu cikls dienas garumā jauniešiem un ģimenēm ar bērniem par to, kā kopīgi veidot Latvijas nākotnes dzīves telpu un radīt jaunas iespējas, izmantojot zinātnes un tehnoloģiju potenciālu.

Piemēram, teritorijā ap VEF Kultūras pili, «Elkor Plaza», LMT un «Jaunās Teikas» ēkām tiks piedāvāti muzikāli priekšnesumi uz divām skatuvēm - Ieva Sutugova un Momo, Ieva Kerēvica un «Mirage Jazz Orchestra», deju karaoke, reperis Edgars Spudiņš, «Indygo», «Carnival Youth», «Drum Club» (Vācija), «Ministry of Echology» (Lietuva), «Franco Franco», Intars Busulis un pavadošā grupa. Pasākuma vadītājs Gints Grāvelis.

15. Latvijas Stādu parāde notiks Siguldas Svētku laukumā 4. un 5. maijā no plkst. 9.00 līdz 18.00. Stādu parāde ir Latvijā audzētu stādu izstāde un gadatirgus, ar kuru tiek atklāta aktīvā dārza sezona.

Pasākums pulcē audzētājus no visiem Latvijas reģioniem, piedāvājot plašāko stādu klāstu - vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus.

5. maijā Rīgas kultūras telpā «3 MĀSAS», sadarbojoties latviešiem ASV, Latvijā un Rīgā, varēsim vērot pirmizrādi «Elles ķēķis. Ņujorka->Latvija», kas ir muzikāls stāsts par Ņujorkas dzejnieku grupu «Elles ķēķis», kuras galvenie pārstāvji bija latviešu trimdas dzejnieki Gunars Saliņš un Linards Tauns. Izrādes idejas, scenārija, dziesmu un video autore ir ASV dzīvojošā latviešu mūziķe un aktrise Laila Saliņa, kura šo stāstu izspēlēs kopā ar aktieri Gundaru Silakaktiņu. Iestudējuma režisore - Dita Balčus.

Muzikālā stāsta «Elles ķēķis. Ņujorka->Latvija» izrādes:

9. maijs plkst. 18 Limbažu administratīvā ēka

10. maijs plkst. 19 Saldus Mākslas skola

17. maijs plkst. 17 Dobeles bibliotēka

22. maijs plkst. 19 VEF Kultūras pils

23. maijs plkst. 19 Liepājas muzejs.

Biļetes uz izrādi var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs

No 6. līdz 12. maijam notiks «Čella svētki Kuldīgā», klausītājiem piedāvājot krāšņu koncertprogrammu ar čella mūziku galvenajā lomā. Svētki Kuldīgā tiek organizēti vienlaikus ar 10. Starptautisko Kārļa Davidova čellistu konkursu.

6. maijā plkst. 19.00 koncertprogrammu sāks ievērojamā latviešu čelliste Marta Sudraba ar solo koncertu. Tā būs reta iespēja dzirdēt Sudrabas čella samtaino skanējumu Latvijā, jo patlaban mūziķe papildina Vīnes filharmonijas orķestra čellu grupu.

10. maijā plkst. 19.00 pirmo reizi Latvijā uzstāsies amerikāņu čella virtuozs, «Grammy» balvas ieguvējs Maiks Bloks, atskaņojot gan savas kompozīcijas, gan pasaules mūzikas interpretācijas, gan klasiku.

11. maijā plkst. 19.00 klausītājus priecēs pašmāju čellu trio «Melo-M» ar visiem pazīstamu un mīļu latviešu mūzikas programmu. Trio sastāvā muzicē trīs akadēmiski skoloti mūziķi - Miķelis Dobičins, Kārlis Auzāns un Jānis Pauls.

12. maijā plkst. 18.00 paredzēts vērienīgs galā koncerts.

Visi koncerti notiks Kuldīgas Kultūras centrā. Biļetes uz koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs, tostarp Kuldīgas kultūras centra kasē.

10. maijā Rīgā uzstāsies Krievijas grupa «AloeVera». Tā būs jau otrā mūziķu tikšanās ar Rīgas publiku uz viesmīlīgās Kalnciema kvartāla brīvdabas skatuves Kalnciema ielā 35. Koncerta sākums plkst. 20.00, ieeja no 19.00. Ieeja brīva.

«AloeVera» mūzika - tas ir diskopops ar juteklisku sieviešu liriku. Viņu koncerti - tā ir iekšējā brīvība, draivs un dejas. «AloeVera» koncerts - tā ir pusotru stundu ilga meistarklase par to, kā kļūt brīvam un mīlēt no visas sirds. Grupa izveidojās 2011. gadā Jekaterinburgā.

12. maijā Rīgā, Arhitektūras un mediju centrā «H2O 6» Durbes ielā 4, notiks Latvijā pirmais fizikai veltītais festivāls «FIZMIX Eksperiments», kurā bērni, jaunieši un arī vecāki varēs iepazīt eksaktās zinības daudzveidīgās un aizraujošās aktivitātēs. Dienas garumā festivālā bez maksas būs pieejama plaša izglītojoši izklaidējoša programma, kas ļaus uzzināt, kā uzbūvēt robotu, tikt pie savas zemūdenes, kādi fizikas likumi darbojas raķešu palaišanā, sportā, kulinārijā un ne tikai. Dienas noslēgumā koncertēs Markus Riva un Edavārdi. 12. maijā fizikas festivāla «FIZMIX Eksperiments» teritorija apmeklētājiem būs atvērta no pulksten 11.00 līdz 17.00.

Kinoteātris «Splendid Palace» piedāvā īpašu notikumu - Džuzepes Verdi operas «Simons Bokanegra» tiešraides ierakstu no Vīnes Valsts operas, kas būs skatāms uz kinoteātra lielā ekrāna 15. maijā plkst. 19.00. Amēlijas Grimaldi lomā talantīgā latviešu operdziedātāja Marina Rebeka! Biļetes pieejamas kinoteātra kasē.

30. maijā plkst. 18:00 viesnīcā «Grand Poet Hotel» Raiņa bulvārī 5/6 TV raidījuma «Modes spriedums» («Модный приговор») producente, par stila un skaistumkopšanas tēmām rakstoša žurnāliste, modes eksperte Jeļena Marejeva vadīs meistarklasi «5 sieviešu tēli, kas iekarojuši visu pasauli».

Apmeklētājas uzzinās par aktuālākajiem un pieprasītākajiem mūsdienu sieviešu tēliem, kā arī saņems praktiskus padomus, kā radīt savu individuālo stilu. Sīkāk par pasākumu: +371 26761846 / mvkcitypro@gmail.com