Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Juris Strenga ar laivu dosies piecu dienu ceļojumā

© Ilze Zvēra/F64

Dailes teātra aktieris Juris Strenga 13. jūnijā atzīmē 81. dzimšanas dienu. Aktieris stāsta, ka šoreiz jubilejas svinību vietā viņam prātā ir dārza darbi savā Klapkalnciema lauku īpašumā, kā arī kāda tradīcija, ko viņš ieplānojis īstenot Jāņos. Jubilāra karstākā vēlēšanās, lai beidzot mitējas sausums un zemi auglīgi pabaro ilgi gaidītais lietus.

«Domāju, ka šogad nekāda īpaša manis sveikšana nebūs. Dzimšanas diena aizritēs dārza darbos. Varbūt kādu pudeli alus nopirkšu, bet torti gan ne, jo tā var izkust šajā karstumā.

Šobrīd dzīvoju Klapkalnciemā, strādāju dārzā un cīnos ar sausumu. Dārzā audzēju salātus, jo lēnām mainu savu uzturu, pārejot uz zaļbarību. Ir arī uzslieta siltumnīca tomātiem un gurķiem.

Sausumam, kas šovasar valda dārzā, risinājuma nav. Var jau visu laistīt, bet nav iespējams saglābt to, kas nav glābjams.

Karstajā laikā daudz nekustos, labāk ēnā lasu grāmatu. Un zemi kustināt nav jēgas, jo tā ir sausa. Tāpēc savā dzimšanas dienā vēlētos saņemt īstu pērkona negaisu. Ja to varētu pasūtīt, būtu ļoti priecīgs,» smejas gaviļnieks.

Juris Strenga atklāj, ka viņa Klapkalnciema lauku mājas atrodas netālu no jūras, tādēļ viņš regulāri bauda peldes un ir kaislīgs ūdens aktivitāšu piekritējs. Piemēram, šogad Jāņus aktieris plāno svinēt kādā no Igaunijas upēm. Piecu dienu ceļojums laivā ir ikgadēja aktiera tradīcija.